Landslagschefen överväger att avgå

Norske bossen om ilskna sms och mejl från fansen

Foto: TT
Vidar Löfshus.
SPORTBLADET

Han får ta en stor del av skulden efter de norska fiaskona i Sotji.

Nu överväger Vidar Löfshus att avgå efter ilskna sms och mejl från besvikna norska fans.

– Jag är förvånad över hur långt folk går när de skickar sms och mejl, säger norska bossen till Aftenposten.

OS i Sotji har inte inte blivit vad det norska landslaget – eller supportrarna på hemmaplan – hoppats på. Kritiken mot landslagsledningen och vallateamet har varit enorm efter att skidorna strulat för de norska stjärnorna.

Vallachefen Knut Nystad har redan talat ut om osäkerheten kring hans egen jobbframtid. Nu är det självaste landslagschefen Vidar Löfshus, också en av de mest utsatta, som överväger att lämna sitt jobb.

– Det kan bli så, samtidigt har jag dock en väldig lust att fortsätta. Om jag lämnar så är det för familjen. Det är en dialog jag har med min sambo hela tiden, säger Löfshus till Aftenposten.

”Min tyngsta period någonsin”

Det är en kontakt som förs även under spelen i Sotji.

– Min sambo sitter hemma med två ungar som skriker dygnet runt. Hon tycker lite synd om oss men det är lika synd om henne. När vi pratar så lägger vi två kanske två minuter på att gå igenom hur dagen varit här i Sotji. Det finns ingen poäng med att ta med sig de problemen hem.

I somras blev Löfshus friskförklarad från cancer, en sjukdom han kämpade mot i fem år. Att han är frisk hjälper honom att ta sig igenom kritikstormen i dag.

– Som idrottsledare är det här min tyngsta period någonsin, men jag har varit med om så mycket i livet att jag ändå kan vara avslappnad, säger Löfshus som dock överraskas över fansens attacker på honom personligen.

– Jag försöker bara vara professionell. Jag bryr mig inte så mycket om kritiken. Men jag är förvånad över hur långt folk går när de skickar sms och mejl.

ARTIKELN HANDLAR OM