”Tog ett tag att återhämta sig”

Henke om våldsamma krocken på träningen

1 av 6 | Foto: STEFAN MATTSSON
SPORTBLADET

SOTJI. Med full kraft rammades han av Erik Karlsson.

Nu berättar Henrik Lundqvist om den våldsamma kollisionen:

– Han tappade fästet och så small det. Ja, den kändes och det tog ett tag att återhämta sig, säger den svenske målvakten.

Det var under den sista övningen på gårdagens träning som Erik Karlsson, 23, tappade skäret och med full kraft åkte in i Henrik Lundqvist, 31. Alla höll andan under några sekunder när Lundqvist blev liggande med smärtor. Den svenske stjärnmålvakten fick rejält ont och avbröt träningen. Han kom heller inte till den mixad zonen.

Det gjorde däremot Erik Karlsson och han var ångerfull:

Jag sa förlåt 500 gånger ungefär, sa Ottawabacken.

”Den kändes”

Dagens träning var betydligt lugnare när det gäller den typen av incidenter. Efteråt berättade Lundqvist om skräcksekunderna dagen innan.

– Som målvakt är man inte riktigt beredd, man är så fokuserad på pucken och man förväntar sig aldrig att bli påkörd. Han (Karlsson) tappade fästet och så small det. Ja, den kändes.

Hur orolig hann du bli?

– Man blir inte så orolig, man får ont och försöker bara återhämta sig. Det tog ett tag att återhämta sig, men det känns helt okej i dag.

”Kopitar väldigt skicklig”

Samtidigt som Tre Kronor avslutade sin träning blev det klart att Slovenien väntar i kvartsfinal. Ett lag anfört av Los Angeles stjärna Anze Kopitar, slovenen räknas som en av NHL:s absolut bästa forwards:

– I power play styr och ställer han. Har ett bra skott och bra spelförståelse, han är otroligt viktig för deras lag. Jag har spelat mot honom rätt många gånger och han är väldigt skicklig, säger Henrik Lundqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM