Här är OS mest omtalade bild

Hon har inget öga för fotografering...

1 av 3 | Foto: TWITTER
En äldre dam försökte föreviga mötet mellan Ryssland och Slovenien i OS-hockeyn. Det gick sådär...
SPORTBLADET

En misslyckad, en skandalomsusad och en censurerad.

Tre selfies som blivit några av OS mest omtalade bilder.

Under Ryssland möte med Slovenien i OS-ishockeyn den 13 februari ville en äldre dam i publiken fånga ögonblicket för all framtid. Det gick sådär.

Först vände hon kameran fel och tog en extrem närbild på sitt eget öga. Sen vände rysk tv kameran ”rätt” och kablade ut bilden på den stackars damen över världen.

Bild med Putin

Men det slutar inte där. Amerikanske twittraren Bryan Wood såg bilden och skickade ut den på det sociala nätverket. Wood har i skrivande stund 2182 följare på Twitter men snart 35 000 har retweetat bilden. Nu beskriver Daily Mail fotot som ”ett av OS mest omtalade”.

Men det är långt ifrån det enda. Kanadensiska skridkoåkaren Brittany Schussler publicerade en ”selfie” (en beskrivning av när du tar ett foto på dig själv) med Rysslands president Vladimir Putin på Twitter med undertexten ”jag borde frågat om han vill bli min Valentine!”.

”Finns det kameror i mitt rum?”

Bilden skapade ramaskri i hemlandet och Schussler tvingades förklara sig.

– För att förtydliga: Jag skämtade och det här ska inte på något sätt tolkas som att jag står bakom hans värderingar, säger kanadensiskan.

Just Putin påstås ha en del i den tredje omtalade selfien från spelen. Piloten för Kanadas boblag Justin Kripps fick sin hemsida censurerad i Ryssland, enligt Daily Mail efter att ha publicerat en video som protesterar mot de ryska lagarna mot homosexuell propaganda och en äldre bild där hans lag poserar i bara underkläder.

”Haha, det ser ut som min hemsida blivit censurerad i Ryssland. Klassiskt. Undrar om det finns kameror i mitt rum”, twittrade Kripps.

ARTIKELN HANDLAR OM