”Viasat bröt mot en gyllene regel”

Tre Kronors chef talar ut om bråket: Är en säkerhetsrisk

1 av 4 | Foto: TT
Patrik Berglund (längst till vänster) kallade Petter Northug för ”jävla sopa” - när han trodde att Viasats kamera var avstängd.
SPORTBLADET

Tre Kronor och Viasat har försonats efter hotet om bojkott.

Men landslaget är fortsatt kritiskt till tv-kanalens agerande.

– Det kommer nog inte bli privata samtal med gamla kompisar på Viasat längre, säger landslagschefen Tommy Boustedt till Dagens Media.

Tommy Boustedt.

Det var efter att Viasat sänt Patrik Berglunds kritik mot Petter Northug som Tre Kronor reagerade. Enligt ishockeylandslaget trodde Berglund att samtalet inte spelades in.

”Avlyssnades och spelades in”

– De satt innan sändning och pratade privat, som mellan två vänner, men samtalet avlyssnades och spelades in. Sen så la det ut de i sändning, säger Tommy Boustedt till Dagens Media.

– Det var inte luddigt alls. Det var ett privat samtal. Inom hockeyn är det såhär att alla är polare, det är inavel kors och tvärs och spelare och experter på kanalerna har ofta en historia ihop. Och att man inte spelar in privata samtal är en gyllene regel.

Boustedt säger att Berglund ”mådde dåligt” över det inträffade och att även de andra spelarna i laget blev ”upprörda” och att många ”kände oro”. Därför togs beslutet att bara göra intervjuer i den mixade zonen. Men efter att Viasat bett om ursäkt kommer Tre Kronor även fortsatt att medverka i deras OS-studio, trots att den ligger utanför de aktivas område och det av Boustedt beskrivs som "en säkerhetsrisk" att röra sig i de publika områdena.

”Tar energi från laget”

Om alla spelarna begravt stridsyxan vill Boustedt inte uttala sig om.

– Jag kan inte svara på vad alla tycker men det kommer nog inte bli privata samtal med gamla kompisar på Viasat längre. Vi har inte drivit någon stor diskussion om det här, utan vi har annat att tänka på, som exempelvis boxplay, försvarsspel och powerplay. Den här incidenten tar energi från laget så vi försöker ta ner det på en nivå som inte stör spelarna.

ARTIKELN HANDLAR OM