Blåbärsnationens OSannolika otur

1 av 3 | Foto: AP
Angelica di Silvestri och hennes man Gary di Silvestris OS blev en mardröm.
SPORTBLADET

Det stenrika paret di Silvestri byggde ett barnsjukhus på Dominica och fick sitt medborgarskap på den lilla önationen så de kunde leva sin OS-dröm.

Men väl i Sotji förvandlades allt till en enda lång mardröm.

– Det som hände var både smärtsamt, oväntat och svårt, säger Angelica di Silvestri enligt Dagbladet.

Historien om den lilla ö-nationen Dominicas OS-trupp är till en början en riktigt solskenshistoria. Italienskättade Angelica di Silvestri, 48, gifte sig med sin amerikanske man, den stenrike hedgefondmäklaren Gary di Silvestri (46). Båda fick sedan medborgarskap på Dominica sedan de varit med och byggt ett barnsjukhus på den lilla ön.

Och trots att båda var närmare 50 än 40 år så närde de en dröm om att få åka skidor på OS.

Efter flera års jakt på FIS-poäng och kvaltävlingar stod de båda på den olympiska invigningen förra veckan.

Sen blev OS-drömmen en mardröm.

"Fick starka magkramper"

Det började med att ett vattenrör i den olympiska byn gick sönder, Gary di Silvestri märkte inte att vattnet han duschade och borstade tänderna i ändrade färg.

– Han fick väldigt starka magkramper och tvingades åka till sjukhuset där han diagnosticerades med mag- och tarmkatarr, berättar Angelica di Silvestri för UT San Diego enligt Dagbladet.

Samtidigt var hon själv och tränade i skidspåren uppe i Laura. I den vådliga sprintkurvan, som bland annat fick Hanna Eriksson på fall, stöp även Angelica så illa att hon tvingades åka ambulans till sjukhus.

– Jag flög rakt in i staktet. Det var väldigt dåligt skyddat, det förhindrade inte mig från att få allvarliga skador i ansiktet.

Det krävdes tre operationer i Sotji för att få ordning på bland annat en bruten näsa.

Kollapsade direkt

Gary di Silvestri vägrade dock ge upp den lilla OS-nationens dröm. Trots den allvarliga sjukdomsperioden ställde han sig på startlinjen för 15 kilometer klassiskt. Men han var chanslös.

– Han kände sig värre än någonsin, men jag är glad att jag fick se honom på den fantastiska OS-stadion, han tvingade sig själv till start. Men han klarade bara 300 meter innan han kollapsade, säger Angelica di Silvestri.

ARTIKELN HANDLAR OM