Norge nära nytt fiasko

Norska herrarna till lagsprintfinal efter kollaps – som sista lag

1 av 3 | Foto: PONTUS ORRE
SPORTBLADET

STOCKHOLM/SOTJI. Petter Northug och Ole Vigen Hattestad hade det kämpigt i lagsprinten.

De fick hoppas på ta sig till final på tid – och lyckades knipa den allra sista platsen.

– Jag måste säga att det ser inte ut som att Norge har de bästa skidorna i dag, säger Viasats expert Emelie Öhrstig.

Foto: TV10

Det norska damerna inledde lagsprintsdagen på ett utmärkt sätt genom att vinna det andra semifinal-heatet och ta sig till eftermiddagens final på bästa tid.

Det norska herrlaget, bestående av Petter Northug och Ole Vigen Hattestad, skulle följa upp den imponerande kvalificeringen därefter.

Men Northug hade det lite tufft inför starten – med nummervästen. Efter lite om och med kunde dock den norske stjärnan hitta rätt hål för huvudet och dra på sig västen.

Problem med valla

Efter det gav han och sig ut i spåren med lagkamraten Hattestad och hade det kämpigt. Norrmännen hade problem med att hänga med tyskarna och tjeckerna som ryckte ifrån. Något som kan stå Norge dyrt.

– Hattestad har fått ta ut sig. Han är helt färdig. Det där sitter kvar i kroppen. Han hinner inte få bort det där till finalen, säger Viasats exeprt Emilie Öhrstig.

Och det var inte det enda problemet för herrarna.

– Jag måste säga att det ser inte ut som att Norge har de bästa skidorna i dag, fortsätter Öhrstig.

Norge slutade fyra bakom Tyskland, Tjeckien och Schweiz och fick hoppas på att kvalificera sig till final på tiden 23.43,63.

Och det räckte med nöd och näppe. Northug och Hattestad knep den allra sista finalplatsen sex sekunder framför Japan som missar.

ARTIKELN HANDLAR OM