Mårts tror på Ryssland

Förbundskaptenen: "Kan bli härligt om vi får dem"

SPORTBLADET

SOTJI. Pär Mårts tror på Ryssland i en semifinal på fredag.

– Ja, jag tror kan bli ganska härligt om vi får dem. Hemmapubliken är ingen nackdel, det är bara häftigt, säger Mårts.

– Allt kan bli bättre och vi har inte gjort vår bästa match än.

Efter 5–0 mot Slovenien är Tre Kronor i en OS-semi och Mårts drömmer redan om Ryssland.

– Ja, det kan naturligtvis bli Finland också, men de har haft det tungt med alla skador och Ryssland ser lite vassare ut. Att de har publiken i ryggen är häftigt för oss också. Det är ingen nackdel och jag tror det tänder oss också, säger han.

Vad säger du om matchen mot Slovenien?

– Ja, vi möter ett lag där alla är proffs och det går inte att vinna med 10–0 i dag. Ryssland slog slovenerna med 5–2 och USA vann med 5–1. Så det är inte så mycket att säga om. Vi kunde ha gjort en klart bättre match, men vi spelade tillräckligt bra för att vinna.

"Har blivit bättre och bättre"

Men ni kan bättre?

– Vi allt kan bättre, men jag tror det kommer automatiskt när motståndet kräver det och alla är beredda att betala priset. När det är dags för semifinal kommer vi att vara mycket bättre. Spelarna har väntat på det här lika mycket som jag, säger Mårts.

Pär Mårts fick också se kedjan med Daniel Sedin, Nicklas Bäckström och Loui Eriksson leverera och göra två mål. En kedja som haft hans fulla förtroende hela OS och trots måltorkan.

– Ja, men om inte jag tror på dem, vem sjutton ska då göra det? Det handlar om människor och ska de lyckas måste de få förtroende. Det här är de bästa spelare vi har och jag måste lita fullt ut på dem. Ända in i kaklet. Jag tycker de blivit bättre och bättre och de måste få spela sin hockey. Jag litar på dem.

"Ryssland hade varit kul"

Så det blir inga fler ändringar i kedjorna?

– Det vet man aldrig.

Men de två fopplinorna kommer att fortsätta tillsammans, även den med Alfredsson, Berglund och Steen?

– Ja, nu finns det väl ingen anledning att ändra.

Lagkaptenen Niklas Kronwall hoppas också på Ryssland i semifinalen:

– Det är två otroligt bra lag. Ryssarna är väl snäppet skickligare individuellt medan Finland har ett otroligt bra lagspel och grymma målvakter. Visst vore det kul med Ryssland eftersom de har hemmaplan, men oavsett vilka vi får möta är vi väl förberedda, säger han.

Matchen mellan Ryssland och Finland spelas 13.30 i dag. Vinnaren får möta Tre Kronor på fredag.

ARTIKELN HANDLAR OM