”För många som bara glider runt”

Rangers-forwardens sågning efter kvartsfinalen

SPORTBLADET

SOTJI. Han gjorde sina två första OS-mål.

Men Carl Hagelin, 25, var kritisk till Tre Kronors uppträdande i den första perioden:

–  För många som bara glider runt, säger Rangersforwarden.

Tre Kronor fick jobba hårt för att säkra en semifinalplats. Trots att Sverige var storfavorit mot Slovenien stod det länge bara 1–0. Framför allt i den första perioden var det väldigt lite som fungerade och slovenerna hade ett par lägen att ta ledningen innan Alexander Steen kunde göra 1–0.

Trots ledningen var det allt annat än nöjda spelare i Tre Kronors omklädningsrum i periodpausen.

”Siljansvängar”

– Nej, det var mycket som inte fungerade. Först och främst fick vi inte pucken djupt tillräckligt många gånger, och när vi väl fick det hade vi ingen forechecking. För många som bara glider runt. Vi körde lite siljansvängar i stället för start och stopp, säger Carl Hagelin.

Hagelin tycker att svenskarna fick bättre ordning på spelet i den andra perioden.

Ändå dröjde det till inledningen av den tredje perioden innan Daniel Sedin kunde göra 2–0, för övrigt Sedins första mål sedan den 30 december förra året.

– Slovenerna är svåra att spela mot, de jobbar hårt och ibland kommer de på kontring. Viktigast var att vi fick första målet. Även om vi inte skapade jättemycket lägen gav vi heller inte bort så många lägen bakåt, säger Hagelin.

”Bra för vår line”

Efter att Loui Eriksson gjort 3–0 klev just Hagelin fram och spikade slutresultatet med sina två första landslagsmål.

– Kul att hjälpa laget att vinna, och bra för vår line. Vi har spelat bra men kanske inte fått in pucken. Vi tillbringat mycket tid i anfallszonen men inte fått hänga dit den, säger Hagelin.

ARTIKELN HANDLAR OM