Curlingherrarna missar OS-final

”De försakar sina liv för detta”

1 av 2
SPORTBLADET

Sotji/Stockholm. Sverige hoppades på två svenska curlingfinaler.

Men herrlaget föll med minsta marginal, 5-6, mot Storbritannien och får nöja sig med att slåss om bronset.

– En riktigt sur torsk, vi förlorar mot ett lag som vi normalt sett slår, säger Niklas Edin.

Tidigare under onsdagen grejade lag Sigfridsson en plats i OS-finalen, med andra ord är det klart att Sverige tar medalj på damsidan.

Dessvärre lyckades inte lag Edin greja en final på herrsidan.

Ställningen svängde fram och tillbaka, inför sista omgången var Sverige i ledningen med 5-4 och Storbritannien hade sista stenen.

”Jättesurt med sista stenen”

Sverige hamnade i ett pressat läge, men Niklas Edin hade ändå chansen att få fram en skiljeomgång med sin sista sten. Men Sveriges skipper - som hade varit stark under matchen - misslyckades. Edin såg väldigt irriterad ut efter misstaget.

– Givetvis är det jättesurt med sista stenen. Den stenen är en sån jag brukar sätta i normala fall, säger Edin och fortsätter:

– Det gick betydligt rakare än tidigare, så jag tajtade upp isen och siktade nästan lite innanför där jag egentligen trodde att det skulle vara, men det räckte ändå in. Hade jag fått göra om stenen hade jag satt den, inte hundra av hundra, men förmodligen nära det.

Du såg rasande ut när du slog kvasten i isen efter missen.

– Ja, men nu känns det helt okej ändå. Det kändes tidigt i matchen att vi inte hade spelet. Men när vi är såpass nära är det surt, helt klart. Men kan vi ladda om och få med oss ett brons kommer vi ändå vara nöjda.

”Stått upp förbannat bra”

Förbundskapten Peja Lindholm:

– Det är riktigt jobbigt för Niklas. Är man en vinnare svider en förlust så djävulskt. Speciellt med tanke på att de försakar sina liv för detta, säger han.

– Niklas är en jävligt bra ledare och har stått upp förbannat bra. Det är inte Niklas som förlorar matchen utan har hjälpt laget att komma så här långt.

”Vi ska ha medalj”

Det här resultatet betyder att Storbritannien är klart för final. För lag Edin väntar en bronsmatch mot Kina på fredag.

– Jag känner en tomhet just nu. Men vi måste ladda om för bronsmatchen. Vi blev fyra i senaste OS, det ska vi inte bli nu. Vi ska ha medalj, säger Fredrik Lindberg.

Efteråt fick Edin en kram av motståndarcoachen Sören Gran, som var lagets tränare förra OS.

ARTIKELN HANDLAR OM