”Visar svaghet – ger oss blodtörst”

Peja tror på guld – mot ”loja” Kanada: ”Tappat respekten”

1 av 2
SPORTBLADET

Sveriges finalmotståndare Kanada hade satt skräck i motståndarna.

Den respekten försvann på en halvtimme – enligt svenske förbundskaptenen Peja Lindholm.

– De sätter sig ned på sargen och jag tycker inte att de uppvisar bra signaler. Det ger oss en blodtörst och visar en svaghet. Den svagheten ska vi utnyttja, säger han.

Lag Sigfridsson vann semifinalen mot Schweiz efter en riktig rysare, 6–5. Men det blir ­inte mycket tid till att fira.

Redan i dag är det final.

– Vi ska njuta av silvret en stund. Äta och njuta och ha det gött. Sedan pratar vi om matchen, säger skippern Margaretha Sigfridsson.

Final mot Kanada alltså, curlingens hemland. Sverige vann finalen mot just Kanada i Vancouver för fyra år sedan, men då var det lag Norberg mot lag Bernard, nu är det lag Sigfridsson mot lag Jones.

”Är inte oslagbara”

– Vi har mött Jennifer ­(Jones) massor av gånger, hon har ett jättevasst lag, men är inte oslagbart på något sätt, säger Sigfridsson.

Förbundskaptenen Peja Lindholm anser att Kanada visade en svaghet i sista gruppspelsmatchen mot Sydkorea, trots seger 9–4. Han menar att kanadensarna uppträdde nonchalant.

– Kanada är det lag som har imponerat mest. Jag tycker ändå att de gör en liten tokighet mot Korea när de ser avslappnade och lite loja ut. De sätter sig ned på sargen och jag tycker inte att de uppvisar bra signaler, ­säger Lindholm.

– De har spelat så bra. Men respekten de hade byggt upp under hela veckan mot motståndarna tappade de på den halvtimmen.

Kanada vann semifinalen mot Storbritannien med 6–4, men Peja Lindholm är inte imponerad.

– Vi ska komma ut från första sten och sätta en jäkla press för nu har de visat den här svagheten som vi behöver se. Vi kan höja oss betydligt på varje position och det ska vi göra.

Ska inte slappna av

Kanadas skipper och lagkapten Jennifer Jones lovar att laget inte kommer slappna av i finalen.

– Sverige är ett bra lag, det blir alltid bra matcher mot dem. Vi har stor respekt för dem, vi måste spela vårt bästa för att vinna, säger Jones som minns hur Cheryl Bernard sumpade sista stenen i Vancouver så att lag Norberg tog guldet.

– Jag såg matchen på plats i arenan. Vi trodde alla att Cheryl skulle fixa det, men det blev inte så. Förhoppningsvis får vi ett liknande läge, men tar chansen.

Så ni kommer inte vara ­lika skakiga i finalen?

– Cheryl och hennes lag var inte skakiga i den finalen, de var fantastiska. Jag hoppas att vi spelar lika bra, men ger oss chansen att vinna.

Finalen börjar 14.30. Följ den här!

ARTIKELN HANDLAR OM