Myhrer tar beslut – timmarna före start

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

SOTJI. André Myhrer har fått nya negativa besked om sin knäskada.

Nu tar han beslut om sin OS-medverkan timmarna före start.

– Jag kommer att väga fyra års slit mot risken, säger slalomstjärnan.

Förra söndagen grenslade André Myhrer på träning i norska Trysil och skadade knät. Först gav slalomstjärnan lugnande besked men efter en röntgenundersökning visade det sig att OS var i fara. Myhrer hade fått ett bone bruise som normalt sett tar 4-6 veckor att läka.

När 31-åringen anlände till Sotji i fredags på kryckor meddelade han att han inte skulle köra onsdagens storslalom. Men lördagens slalom var han fortfarande fast besluten om att köra.

”Blev lite deppad”

Myhrer har under de senaste dagarna gjort framsteg med rehabiliteringen – men efter en magnetröntgenundersökning fick stjärnan nya negativa besked.

– Jag hade hoppats på ett lite bättre svar redan nu med magnetkameran och få se att bilderna gick åt rätt håll. Så frågan kvarstår om jag kommer till start. Jag har inte bestämt mig, det kommer att handla om hur stor risken är, säger 31-åringen och fortsätter:

– Jag blev lite deppad, just när det gått så bra med rehaben så har det känts som att det kanske kommer att fungera ganska bra ändå, men nu var det inte så.

”Guld jag alltid siktat på”

Myhrer kommer att testa att stå på skidor i morgon, men eventuellt tar han inte beslut förrän timmarna före lördag.

– Jag känner väl det, ge det någon dag till. Om jag inte får riktigt negativa signaler i morgon kommer definitivt att stå på listan.

Vad är det för svar du vill ha i morgon?

– Jag vill ha knät svarar och att jag kan göra min själv rättvisa. Men det jag måste väga in är risken, om jag tycker att det är värt det. Det måste kännas som att jag kan åka skidor i morgon. Funkar det hyfsat kommer jag att försöka.

Hur mycket kommer du att lyssna på läkarna?

– Jag har fullt förtroende för Pär (Liljeholm), han är duktig doktor så jag kommer att lyssna på det han säger. Men jag kommer också att väga fyra års slit mot chansen och risken. Det är inte OS varje gång och det här har varit det stora målet i min karriär. Det är ett guld jag alltid har siktat på och det var tänkt att det var här jag skulle ta det.

ARTIKELN HANDLAR OM