Jagade mål - missade att byta in en spelare

Damkronornas misstag i bronsmatchen

1 av 2
SPORTBLADET

Sotji/Stockholm. Damkronorna öste på och jagade en bronsmedalj i slutminuterna.

Målvakten Valentina Lizana Wallner plockades av isen – men Sverige glömde att sätta in en utespelare.

– Det var väl som vanligt att det inte har varit hundra med coachningen. Tack och hej! säger Emma Eliasson till Expressen.

Det såg lovande ut för Damkronorna inför den sista perioden av bronsmatchen. Där tappade Sverige 2-0 till 2-4 mot Schweiz.

Damkronorna öste på framåt i slutet och tog ut målvakten Valentina Lizana Wallner för att få till en eventuell förlängning.

Winberg reducerade i slutet

Den första gången gick det kanon, Pernilla Winberg lyckades reducera till 3-4 i spel sex mot fem. Men när Sverige plockade ut Lizana Wallner nästa gång gick det inte lika bra.

De svenska tränarna glömde att kasta in en ny spelare efter att Lizana Wallner lämnat isen. Det gjorde att Damkronorna spelade fem mot fem med öppen kasse under en dryg halvminut.

– Jag vet inte vad som hände, säger Lizana Wallner.

Emma Eliasson:

– Det var väl som vanligt att det inte har varit hundra med coachningen. Tack och hej! säger Emma Eliasson.

Högberg vill fortsätta i landslaget

Förbundskapten Niclas Högberg svarade på kritiken på presskonferensen efter bronsmatchen.

– Det är klart att de är kritiska och det förstår jag också, med det här att de har åsikter och så. Men vi gjorde vad vi kunde och jag kan inte kommentera enskilda vredesutbrott på det sättet, säger han.

– Jag vill fortsätta som coach och jag hoppas att Leif (Boork) fortsätter som min assistent. Jag hoppas att förbundet och klubbarna fortsätter att stötta oss.

”Behövs en ny röst”

Före detta damhockeyspelaren Frida Nevalainen, som var med och vann OS-silver 2006, vill byta ut förbundskaptenen efter att Sverige missat medalj.

– Jag känner att de hetaste spelarna inte spelade i dag. Jag tycker att det rullade på bara, det var inte de rätta signalerna som behövs därute, säger Nevalainen i Sportbladet tv-sändning.

– Jag tror att det behövs en ny röst faktiskt.

ARTIKELN HANDLAR OM