Attacken mot OS: ”Det är ett skämt”

”Ser inga fördelar med det över huvud taget”

Foto: Jim Young/Reuters.
En skadad John Tavares leds av isen av Kanadas läkarteam. Nu rasar hans arbetsgivare, New York Islanders gm, Garth Snow, över att få hem en skadad NHL-spelare.
SPORTBLADET

Flera NHL-klubbarna får hem skadade spelare efter OS.

Efter stjärncentern John Tavares tunga knäskada har New York Islanders general manager Garth Snow fått nog.

– Det här är ett skämt, säger han.

Aleksander Barkov, Florida Panthers.

Mats Zuccarello, New York Rangers.

Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings.

John Tavares, New York Islanders.

Fyra NHL-stjärnor som åkt till OS i Sotji – och som nu vänder hem till USA med långtidsskador.

NHL och NHLPA (spelarfacket) har låtit sina spelare delta i OS sedan Nagano 1998 men enligt AP har flera NHL-ägare tröttnat på den rådande situationen och varnar för att OS i Sydkorea 2018 kan komma att bli ett OS utan världens bästa spelare.

– Vi får se vad folk tänker och tycker de närmaste 12-16 månaderna. Vi kommer att ha vårt styrelsemöte i sommar och jag är säker på att det här ämnet kommer att diskuteras då. Sedan kommer spelarna antingen säga: ”Det här är vad vi vill göra, försöka att få till en lösning”, eller så säger de: ”Vi vill fundera på det lite längre”, säger spelarfackets Don Fehr.

Rasar efter stjärnans skada

New York Islanders GM Garth Snow vrider upp värmen ytterligare. Efter att lagets stjärncenter John Tavares – trea i NHL:s poängliga – skadat sig i samband med en tackling i kvartsfinalen mot Lettland på fredagen går Islanders-pampen nu till frän attack mot Internationella Ishockeyförbundet och Internationella Olympiska Kommittén.

– Det är ett skämt. De vill kunna dra fördel av NHL-spelarna i OS men de vägrar att stå för kostnaderna när vår bästa spelare går sönder. Kommer IIHF och IOK att betala tillbaka pengarna till alla våra säsongskortsinnehavare nu?, frågar han sig.

New York Islanders ligger just nu på fjortonde plats i den östra konferensen, tolv poäng från slutspel.

– Det spelar ingen roll. Även om vi varit tio poäng över slutspelsstrecket så är det fortfarande vår allra bäste spelare som gått sönder, säger Snow.

”Patetiskt”

Philadelphia Flyers ägare Ed Snider har tidigare sagt att han ”hatar OS”, eftersom NHL tvingas ta ett uppehåll mitt under brinnande säsong.

– Hela företeelsen är patetisk. Jag struntar i om OS hade gått i Philadelphia, jag hade inte velat ha ett uppehåll i ligan ändå. Det förstör allting. Jag ser inga fördelar med det över huvud taget, bara nackdelar, säger Snider.

ARTIKELN HANDLAR OM