Tre Kronor: "Ta ledigt"

Tre Kronor uppmanar folket – med Sportbladets ledighetsansökan

1 av 7
SPORTBLADET

Sportbladet ledighetsansökan har skrivits ut i mängder, förskolebarnen samlas framför storbilden och cheferna samlar sina anställda för ”obligatoriska möten”.

Nu hakar också Tre Kronor på – och uppmanar svenska folket till ledighet.

– Om du har problem att formulera ledighetsansökan så har Sportbladet gjort en mall, skriver det svenska hockeylandslaget på sin officiella Instagram.

Varning Anders Borg: om du inte vill få ont i magen kring Sveriges BNP så sluta läs här.

För när Tre Kronor i morgon ställs mot Finland i OS-semifinalen klockan 13.00 så stannar Sverige av. Sportbladet var förutseende och konstruerade en ledighetsansökan att lämna in till chefen.

Delats 9 300 gånger

Den blev en succé. Bilden har delats 9 300 gånger på Sportbladets facebook-sida och lajkats 20 000 gånger ­i olika sociala medier.

Nu har också det svenska hockeylandslaget själva hakat på – och uppmanar svenska folket till att ta ledigt och bänka sig framför tv-apparaterna.
Detta genom att dela Sportbladets mall på Tre Kronors officiella Instagram.

– Om du har problem att formulera ledighetsansökan till i eftermiddag så har Sportbladet gjort en mall, skriver man.

Roger Hilton och hans nio arbetskamrater på Infralogic i Sundbyberg skrev ut varsin lapp och lämnade in på chefens skrivbord.

– Vi gick all in på den, haha.

– Chefen blev överlycklig, han var med på noterna på en gång. Men vi är en grossist så vi har kunder som springer här hela tiden så han avslog alla. I stället beordrade han alla på ett möte vid projektorn. Vi kör en Stenmark i konferensrummet, haha, säger han.

Dagens nyheter rapporterade strax före OS om en Sifo–undersökning där 40 procent av de tillfrågade uppger att de kommer att titta på OS på arbetstid.

Samlar barnen

På Stenmarks tid stannade som bekant skolorna också upp. 2014 har supporterskapet krupit ännu längre ner i åldrarna. Eva-Lotta Eklund jobbar på Dalhems förskola i Sala. Hon samlar 40 barn i åldrarna 1-5 år framför en projektorduk i lekhallen för att kolla på matchen och heja på Sverige.

– Haha, ja det kan bli ­livat. Vi kör lite hejaramsor, barnen kan Markoolios ”In med bollen i mål” så den sjunger vi, säger hon.

Det är lite supporter­fostran?

– Jajamän.

Hur mycket hinner du se själv?

– Inte så mycket, men man försöker vara lite smart och sätta sig med några barn i knäet. Sen har vi ganska högt ljud på så vi hör i alla fall.

ARTIKELN HANDLAR OM