Hellner sjuk

Grip: ”Vi måste ta en dag i taget”

SPORTBLADET

SOTJI. Marcus Hellner har drabbats av en likadan nästäppa som stört Charlotte Kalla.

Efter stafetten har han lämnat OS-byn och inte tränat ett enda pass på skidor.

– Vi måste ta en dag i taget, säger förbundskapten Rikard Grip.

Foto: Stefan Mattsson
Oro för Hellner inför femmilen.

Efter sin tredje medalj lämnade Charlotte Kalla OS-byn för att hålla sig ensam på ett hotellrum. Hon var trött psykiskt och kände sig täppt i näsa. Hon spenderade två dygn med tv-serier och böcker innan hon i går tog sig ut på skidor igen.

Nu visar det sig att Marcus Hellner är i precis samma situation.

”Varit där i två dygn”

Efter stafettguldet i söndags kom en liknande matthet. Näsan var täpp. Hellner lämnade också lagkamraterna för en tids ensamhet, där han har varit fram tills nu.

– Han har varit där i två dygn. Det är i princip samma sak som Charlotte. En lite lättare känning i näsan. Han är på väg upp i dag och ska träna, säger Rikard Grip.

På söndags går herrarnas femmil. Förbundskapten Rikard Grip har inte släppt hoppet om att Hellner ska kunna ställa upp och prestera bra då.

– Jag tror att han kommer starta, men vi måste ta en dag i taget. Det har varit en enormt positiv utveckling på den lilla nästäppa han har haft. Som han själv sa: jag behöver få komma iväg ett tag och sova och ta det lugnt, säger Grip.

Ingen medicin

Varken Kalla eller Hellner har fått någon medicin, de har bara vilat. Grip tror att en huvudorsak till symptomen är den uppståndelse som blir efter medaljerna.

– Efter en prisceremoni kommer vi hem tio-elva på kvällen. Du somnar två-tre på natten och sover ändå inte länge. Du är uppe i ett adrenalinflow. Klart att det är sådant som sliter, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM