Kalla: Aldrig aktuellt att inte köra tremilen

Sjuksymptomen borta för svenska OS-stjärnan

SPORTBLADET

SOTJI. Norskorna pekar ut Charlotte Kalla som favorit till morgondagens tremil.

Det beror på att de inte fattar vilka problem hon har haft, tror hon själv.

– Det är inte optimalt att ligga på sängen hela dagarna, säger hon.

Noll riktiga träningspass. Det är var Charlotte Kalla har i kroppen efter lördagens stafett.

Nästan en vecka har gått, men hon har varit trött och framför allt täppt i näsan. Hon har lämnat OS-byn för att bo ensam på ett hotellrum.

– Jag var tvungen att ha någon dag därnere för att få lite bättre återhämtning. Jag låg på sängen, lite film, läste böcker.

Inget psykkrig

I dag ska Kalla testa att trycka på lite mer för att se hur kroppen reagerar. I morgon kastar hon sig ut på den avslutande OS-distansen tre mil i fri stil.

– Det är borta nu, säger Charlotte om sjukdomen.

Efter tre medaljer hittills är Kalla favorit att vinna tremilen. Det säger hon inte själv, men väl de norska storåkarna Therese Johaug och Marit Björgen.

När Charlotte hör det vill hon inte gå med på att det är ett psykkrig, men att tipset tyder på att norskorna inte har förstått vidden av nästäppan.

– Kanske om jag hade haft bra förberedelse sedan stafetten, men nu känns det som att jag inte riktigt har gjort det jag har velat medan Marit visade strålande form inför teamsprinten, säger hon och lägger till:

– Jag blev täppt i näsan, då kan man inte prestera optimalt.

Kändes det någon gång som att du inte skulle ställa upp på tremilen?

– Nej.

FAKTA

Sveriges lag i tremilen

På lördag 10.30 avgörs den sista distansen för de kvinnliga längdskidåkarna i OS. 30 kilometer i fristil med gemensam start ska avgöras och Sverige ställer upp med följande kvartett: Charlotte Kalla, Emma Wikén, Sara Lindborg och Anna Haag.

ARTIKELN HANDLAR OM