Lovade OS-medalj – körde ur efter ett par sekunder

Fiasko för Pietilä Holmner – trots löftet om medalj

SPORTBLADET

SOTJI/STOCKHOLM. Maria Pietilä Holmner pallade inte för trycket i tisdagens storslalom – då lovade hon medalj i dag.
Sen körde guldhoppet ur efter ett par sekunder.
– Jag är sjukt besviken, säger hon.

I tisdags hade Maria Pietilä Holmner chansen till medalj i damernas storslalom. Men när det var dags för andra åket presterade hon inte bra nog för en pallplats.

Efteråt slog Maria "PH" fast att det skulle bli medalj i fredagens slalomtävling.

– Ja, det tycker jag att vi kör för, kanske tre (medaljer) till och med. Nej men två, vi satsar på det. Vi har ju stått två på pallen i år så det vore väl fantastiskt, sa hon och lyfte fram Frida Hansdotter som en annan kandidat.

"Otroligt snöpligt"

Förväntningar var således höga på 27-åringen inför det första slalomåket. Då slog Pietilä Holmner till med en feltajmad fiaskoinsats. Hon gränslade och åkte ut redan innan den första mellantiden.

– Otroligt snöpligt. Det kan lätt bli så i den här snön, säger experten Anja Pärson och analyserar misstaget:

– Det hon gör är att komma lite för mycket bakifrån.

Pietilä Holmner var uppgiven efteråt.

– Vad hände? Jag grenslade. Fan. Men jag försökte gå för det och det tog slut alldeles för snabbt. Surt när man inte får vara med och leka så länge. Jag började precis känna att det kändes bra och skulle trycka på och pang bom står man på sidan. Det känns tomt.

Andra åket startar 17.15

Sveriges andra medaljhopp, Frida Hansdotter, hade heller inte större lycka i sitt första åk. Hon åkte in på en åttondeplats, 1.43 bakom ledande Mikaela Shiffrin, USA.

- Jag får dra på ett riktigt rövaråk i andra. Jag vet att jag är en av de snabbaste i världen och om de andra gör misstag kan vad som helst hända, säger Hansdotter till Sportbladet.

Anna Swenn-Larsson ligger på plats 12, Emelie Wikström är 11:a.

Andra åket genomförs 17.15 i eftermiddag.

ARTIKELN HANDLAR OM