Kan ha gjort sitt sista OS efter jättemissen

SPORTBLADET

SOTJI. Hon var osäker redan innan.

Efter missen kan Maria Pietilä Holmner ha gjort sitt sista OS.

– Gud, fyra år till, jag har inte tänkt så långt, säger hon.

Maria Pietiä Holmner var ett av de stora medaljhoppen i damernas slalom. Men stjärnan grenslade redan innan första mellantiden.

– Jag skulle köra all in, ofta kan det vara så att det är lite halvdant i första åket. Jag hade tänkt att bomba på och sen utöka och det gick inte. Jag är sjukt besviken, säger 27-åringen.

Vad tänkte du när det hände?

– Man blir så paff, vad fan, och så vet jag att alla kameror är på mig så man måste skärpa sig. Det blir mest tomt. Jag vet att jag är i bra form, men nej.

”Ska ge henne en match”

Redan innan OS sa "PH" att hon var osäker på om hon skulle fortsätta över nästa OS 2018. Efter besvikelsen är hon fortfarande osäker.

– Det här påverkar nog inte, det är väl mer så här, Gud fyra år till, jag har inte tänkt så länge. Det får jag ta en annan dag. Just nu ska jag nog inte tänka så långt.

"PH" blickar dock fram emot världscuptävlingarna i Åre där det ska köras två storslalom. 27-åringen är tvåa i cupen just nu och Jessica Lindell Vikarby ligger etta.

– Såklart ska jag ge henne en match. Det vore jättecoolt att vara etta och tvåa i cupen. Nu leder hon med väldigt mycket och kommer att bli tufft, men jag vill stå med henne på den pallen.

ARTIKELN HANDLAR OM