”Mycket talar för att Myhrer startar”

Stjärnan fick positiva besked efter träningen

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

SOTJI. André Myhrers OS såg ut att vara kört.

Men nu talar mycket för att stjärnan startar i morgondagens slalom – trots bara fyra träningsåk.

– Han är själv positivt överraskad, säger pressansvarig Peter Albertsson.

André Myhrers OS-start har hänt på en skör tråd. När stjärnan anlände till Sotji på kryckor för en vecka sedan meddelade han att han inte skulle köra storslalom.

Även morgondagens slalom var i fara. Men stjärnan gav aldrig upp hoppet.

Efter gårdagens magnetröntgenundersökning fick 31-åringen dock negativa besked. Knäskadan hade inte blivit mycket bättre.

– Det känns deppigt. Speciellt när rehabiliteringen känts så bra. Jag hade hoppats att få lite bättre svar, sa Myhrer då.

I dag stod Myhrer på skidor för första gången sedan skadan förra söndagen.

”Kört riktiga åk”

Det gav bättre svar än väntat.

– Han har kört fyra åk i dag, två på förmiddagen och två på eftermiddagen. Han är själv positivt överraskad. Han har kört både brant och flackt och det han vill avvakta nu är hon knät reagerar under natten, säger pressansvarige Peter Albertsson och fortsätter:

– Han finns med på tavla och han kommer att kliva upp imorgon som att de tär en tävlingsdag. Sedan får vi se, men det är mer positivt än vad han hade trott. Mycket talar väl ändå för att han kommer att kunna stå på start.

Han har inte ont alls?

– Han känner väl lite, men det är inget som hämmar eller besvärar. Han har verkligen gett på och kört riktiga åk för att testa.

Tre andra svenskar kör slalomen, Mattias Hargin, Axel Bäck och Markus Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM