Kan köra stafett trots förkylning

Blir Ferry frisk till på lördag?
SPORTBLADET

Sotji. Björn Ferry har fortfarande inte tillfrisknat från sin lätta förkylning.

Ändå lutar det åt att han startar i morgondagens stafett.

– Blir han jättesjuk får det vara så. Det är sista stora tävlingen, då kan man chansa lite, säger förbundskaptenen Johan Hagström.

Efter 12 år i världseliten lämnar Björn Ferry nu skidskyttet. OS är hans sista mästerskap och morgondagens herrstafett blir hans sista stora lopp.

Om det nu blir något för honom.

Ingen bättring

Ferry har nämligen drabbats av samma sorts nästäppa och förkylning som hållit Marcus Hellner och Charlotte Kalla borta från träning. Symptomen dök upp i onsdags och fortfarande skönjer laget ingen bättring.

– Det är som det var tidigare. Han är lätt förkyld. Ingen förädnring, varken till det bättre eller sämre. Hade det varit tävling i dag hade han kört, men blir det sämre kommer han inte att köra, säger förbundskapten Johan Hagström.

”Kan chansa lite”

Du låter inte så övertygande.

– Nej, man kan inte var så övertygande när han mår som han gör.

Hagström har lämnat in det lag som kör morgondagens stafett. Ferry är med där, men kan fram till en timme före start strykas och ersättas av Christoffer Eriksson.

Fast Hagström säger att han är beredd att chansa med att behålla Ferry.

– Man behöver inte bry sig lika mycket om världscupen som kommer efter OS. Blir han jättesjuk får det vara så. Det är sista stora tävlingen, då kan man chansa lite, säger tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM