Förkrossad - diskades tre gånger under OS

Elise Christie får stöd av folket i Storbritannien

1 av 7 | Foto: GETTY IMAGES
SPORTBLADET

Hon hoppades på tredje gången gillt.

Men i stället blev storfavoriten Elise Christie, 23, diskvalificerad för tredje gången under Sotji-OS.

– Jag är förkrossad. Jag försöker verkligen hålla mig samlad, säger Christie till BBC.

Efter att ha nått finalen i 500 meter i short track blev Elise Christie diskvalificerad, hon hade orsakat en krasch där hon tog med sig två rivaler i fallet. Sedan blev 23-åringen även diskvalificerad i 1 500 meter short track.

Efteråt blev Christie påhoppad på sociala medier av tusentals sydkoreanska fans då de menade att hon hade orsakat så att Park Seung-Hi inte kunde ta medalj under 500-metersfinalen.

”Hon körde på mig bakifrån”

Vid 1 000 meter var hon favorit och skulle ta revansch efter de två tidigare loppen. Men det gick återigen åt skogen för Elise Christie. Hon blev diskvalificerad i semifinalen.

– Jag tänkte att jag skulle spara energi inför de sista varven. Jag såg att de åkte brett, så jag gick på insidan, jag gick tajt vid nästa kurva. Men, jag svär till Gud, jag är ganska säker på att hon körde på mig bakifrån, säger Christie till BBC.

– Jag blev diskvalificerad för det motsatta skälen under 500-metersloppet. Varenda person i det brittiska laget är förvånade.

Tänker diskutera med domarna

Christie är förkrossad över resultatet i OS efter alla tid hon lagt ner på träning. Hon menar att hon hade mer att ge i finalen.

– Jag förstår inte hur man kan straffa personer. De kanske skulle testa att ha samma domare hela året för att de ska kunna vara konsekventa, säger Christie.

– Jag försöker verkligen hålla mig samlad. Jag har besegrat alla i finalen den här säsongen. Jag vill diskutera det här med domarna så att jag kan gå vidare sen. Jag kan inte fatta att det här kunde hända igen.

”Känner mig hedrad”

Det är inte bara utövarna i det brittiska laget som stöttar Christie. 23-åringen får även ta emot stöd och lyckönskningar på sociala medier.

– Att alla står bakom mig gör att jag känner mig hedrad. Jag tänker återkomma om fyra år och kämpa igen, säger hon.

Park Seung-Hi tog guld i damernas 1000-meterslopp.

ARTIKELN HANDLAR OM