Sista svenska hoppet

Hargin: ”Skulle behövts medalj”

1 av 2
Alla fyra missade. Sverige hade med fyra åkare i slalomtävlingen. Men Maria Pietilä Holmner åkte ut och Frida Hansdotter, Jessica Lindell Vikarby och Anna Swenn-Larsson rådde inte på de tre medaljörerna.
SPORTBLADET

Frida Hansdotter, ­Maria Pietilä Holmner och Jessica Lindell Vikarby svek. 

Nu står det alpina m­edaljhoppet till Mattias Hargin. 

– Det skulle behövts ­någon medalj här innan, säger slalomstjärnan. 

På förhand var det alpina gänget som skulle åka till Sotji och fixa festen. Men i stället är det längdåkarna som stått för medaljregnet. Efter att Jessica Lindell Vikarby missat pallen i storslalom kom nya missar i gårdagens slalom. 

Maria Pietilä Holmner grenslade redan innan första mellantiden och Frida Hansdotter slutade femma efter att inte ha presterat på topp. 

– Vi har alla åkt jättebra i år så det är tråkigt att ingen av oss som åker hem med medalj. Det är många som slåss om dem, säger Hansdotter. 

Har känt av pressen

Maria ”PH”: 

– Det är klart att det är trist, vi har haft supersäsonger alla tre så det är klart att det blir upphaussat och pressen finns på oss. Att lyckas två åk den där dagen är jäkligt tufft, man vill ju så gärna och det är lätt att man kanske gör det lite för mycket. 

Har ni känt av pressen?

– Såklart att den känns lite. Jag kan bara tala för mig själv och jag känner att jag kan hantera den bättre än någonsin. Jag har kunnat lagt den åt sidan. 

Första skidpasset i går

Med André Myhrer skadad och osäker på start står hoppet nu det alpina medaljhoppet till Mattias Hargin. 

– Det är trist, det hade varit kul att fått någon medalj här innan. Det skulle behövas på alpinsidan. Men jag hoppas att vi kan prestera, säger slalomhoppet som dock inte känner av pressen. 

– Jag ser det inte så, jag tycker bara att det är kul att folk tror på en. Jag gör mitt bästa och hoppas att det räcker, men jag känner ingen större press. Den mesta pressen kommer från mig själv. 

Myhrer stod på skidor för första gången i går och körde fyra träningsåk. Om han kör slalomen bestäms först timmar innan start.

ARTIKELN HANDLAR OM