Så ljuger Johaug och Björgen för norsk media

”Måste erkänna att det inte är varje gång jag är ärlig”

Foto: BILDBYRÅN
Björgen och Johaug.
SPORTBLADET

Det fungerar inte att vara helt ärlig när man är skidstjärna. Det erkänner både Therese Johaug och Marit Björgen i dag.

– Man är nog inte hundra procent ärlig hela tiden. Och jag tycker att det är smart i bland. Då slipper man mycket stök, säger Björgen till NRK.

I dag åker både Björgen och Johaug, tillsammans med Heidi Weng och Kristin Stormer Steira, damernas tremil. De har inte behövt mörka något inför den prestigefulla distansen.

De fyra har tillsammans tävlat mest av de norska damerna, och därmed även spenderat mest tid med media. Damerna menar att det inte alltid känns som världens bäst spenderade tid.

– Jag har ju så pass stor tur att jag slipper svara på så många frågor. Det är väl Therese och Marit som tar hand om den biten. För mig är det bara att stå där och försöka le fint, säger Heidi Weng till NRK.

”Trött och tom i huvudet”

Lika kul är det alltså inte för Johaug och Björgen. Båda menar att det blir monotont och tråkigt.

– Det blir mycket samma sak om och om igen. Det finns inte så många bra frågor, men det är en del av spelet. Detta är vad som säljer sporten, och det är viktigt, säger Björgen.

Björgen berättar att hon ofta funderar över bästa sätt att undvika rubriker.

– Jag måste erkänna att det inte är varje gång jag är ärlig.

NRK: Är du uttråkad?

– För att vara helt ärlig, ja. Det är en sak att åka skidor och prestera i spåren. Den är en annan sak allt som händer runt omkring. Och man känner att man åkt många tävlingar för att svara på samma frågor om och om igen, gång på gång. Man kan bli trött och tom i huvudet.

ARTIKELN HANDLAR OM