”Det var gott att få en cola-slurk”

Foto: VIASAT SPORT
SPORTBLADET

Sotji/Stockholm. I Vasaloppet häver åkarna i sig blåbärssoppa.

I Sotji-OS är det andra godsaker som ger energi under loppen.

– Det var gott att få en cola-slurk när det började gå tungt mot slutet, säger Therese Johaug.

Damerna fick brottas med flera backar och en jobbig värme under tremilen i Sotji. För en förkyld Charlotte Kalla blev det en mardröm.

De norska skidåkarna var starkast och det blev en trippel i överlägsen stil, signerad Marit Björgen, Therese Johaug och Kristin Störmer Steira.

”Man blir ju så törstig”

Trots att det skiljde mycket till de övriga åkarna var de norska åkarna tvungna att fylla på depåerna för att orka hålla upp tempot och fajtas om medaljerna. Men det var inte blåbärssoppa eller vitamindryck - utan Coca-Cola.

– Det var gott att få en cola-slurk när det började gå tungt mot slutet, säger Johaug.

– Vi drack vid 15 kilometer (efter halva loppet). Man blir ju så törstig i värmen och då är det viktigt att få i sig vätska. Det var gott att få socker i munnen.

”Djävulskt gott”

Anna Haag, som slutade på elfte plats i tremilen, drack också Coca-Cola under loppet.

– Jajamän, det var djävulskt gott. Jag drack det i botten av sista utförslöpan. Så jag levde på det hela vägen in i mål, säger Haag.

– Man hinner inte dricka så mycket eftersom man ventilerar så mycket. Man tar en mun, sedan går kicken upp i huvudet och så bara "gud vad gott med cola", haha. Ni ska prova det nån gång, ut och åk en tremil så ska ni se hur gott cola är.

ARTIKELN HANDLAR OM