NHL-klubbar stoppar hjältarnas firande

”De har pekat med hela handen och sagt vad som gäller”

SPORTBLADET

SOTJI. Nu är det bestämt. NHL-spelarna flyger tillbaka till Nordamerika direkt efter OS-finalen.

Klubbägarna stoppar ett eventuellt guldfirande i Stockholm.

– De har pekat med hela handen och sagt vad som gäller, säger Tre Kronors pressansvarige Anders Feltenmark.

I går kväll var svenska spelarna tvungna att lämna besked.  Återvända till Nordamerika direkt efter OS-finalen med de chartrade planet. Eller flyga med SOK:s plan till Stockholm som avgår i morgon. Men först var de tvungna att få klartecken från sina klubbar – och där blev det blankt nej.

– Klart det är lite tråkigt. Men ägarna har särskilt betonat att avtalet måste följas till punkt och pricka. Det betyder att alla spelare måste flyga tillbaka med de chartrade planen. NHL har pekat med hela handen och sagt vad som gäller, säger Tre Kronors pressansvarige Anders Feltenmark.

Det innebär att blir det OS-guld för Tre Kronor kommer inte svenska folket ha någon möjlighet att fira laget. Bara några timmar efter slutsignalen lyfter planet mot USA. Utöver ledarteamet är det bara Skellefteås Jimmie Ericsson och Washingtons Marcus Johansson, han måste förnya sitt visum, som i morgon flyger till Stockholm.

Bara fyra på is

I dag på morgonen hade Tre Kronor en matchgenomgång följt av en frivillig matchvärmning. Bara tre utespelare, Henrik Tallinder, Jakob Silfverberg och Oliver Ekman-Larsson, samt målvakten Jonas Gustavsson var på is.

För Pär Mårts är det andra finalen på mindre än ett år:

– Vi är så laddade som vi kan bli. Hoppas det inte är för mycket utom lagom, säger Mårts.

Tre Kronor har som vanligt varit noggranna när det gäller scoutingen av motståndaren:

– Jag har försökt slåss för att det är vi som ska spela svenskt och inte hamna i någon hockey som de spelar. Det tror jag är nyckeln, att vi släpper loss, säger Mårts.

ARTIKELN HANDLAR OM