Nicklas Bäckström missar OS-finalen

Landslagsläkaren: Saknas av medicinska skäl

SPORTBLADET

SOTJI. Tre Kronor har drabbats av ett riktigt bakslag till OS-finalen mot Kanada.

Stjärncentern Nicklas Bäckström kommer inte till spel.

– Han saknas på grund av medicinska skäl, säger landslagsläkaren Björn Waldebäck.

Tre Kronor har haft en snudd på osannolik otur med skador på nyckelcentrar.

Först tvingades Henrik Sedin lämna återbud dagarna innan turneringen. Efter premiären mot Tjeckien var det färdigspelat för Henrik Zetterberg.

Och timmarna innan finalen kom nästa tuffa bakslag:

Nicklas Bäckström, 26, kommer inte till spel.

Återkommande migrän

Så här långt har inte landslagsledningen gått ut med någon information om vad som har hänt. Sportbladet har pratat med landslagsläkaren Björn Waldebäck och han säger att det är på grund av medicinska skäl som Bäckström inte är med på isen.

På laguppställningen var Bäckström med som extraforward, men han fanns inte med på isen när Tre Kronor 40 minuter före nedsläpp kom ut på isen för den obligatoriska värvning. Han kom heller inte ut under den 20 minuter långa matchvärmningen och inte heller till nedsläpp.

Bäckström har under hela karriären i perioder haft problem med migrän och tvingats avstå och bryta matcher på grund av den kraftiga huvudvärken. Men om det är migrän som plågar Bäckström är oklart.

Nyquist ersätter

Bäckströms frånvaro är givetvis ett dråpslag för Tre Kronor. Mot Finland ledde han den bästa kedjan och var isens bästa spelare.

Gustav Nyquist, som var trettonde forward i semifinalen, är uppsatt på Bäckströms plats i kedjan med Daniel Sedin och Loui Eriksson.

FÖLJ MATCHEN HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM