Sköt sig med sitt eget tävlingsgevär

Tyska landslaget fick chockbeskedet under OS

Foto: PICTURE ALLIANCE / AUGENKLICK/FI AUGENKLICK/FIRO S
Julia Pieper.
SPORTBLADET

Samtidigt som hennes träningskompisar tävlade i Sotji tog Julia Pieper sitt eget liv.

Den 19-åriga tyska skidskyttetalangen sköt sig själv med sitt tävlingsgevär, skriver Die Welt.

De tyska skidskyttarna i Sotji, däribland Julia Piepers träningskompisar Laura Dahlmeier och Franziska Preuss, fick det tragiska beskedet inför tisdagens masstart. Då hade den 19-åriga talangen den 16 februari tagit sitt eget liv med hjälp av sitt tävlingsgevär i föräldrahemmet i Winterberg, skriver Die Welt.

Pieper räknades som en av landets största talanger och fanns med i truppen till junior-VM förra året. Redan 2010 behandlades dock tyskan för mental ohälsa då hon drabbats av ätstörningar. Oro väcktes också efter en bilolycka där Pieper av okänd anledning kört rakt in i ett träd.

”Är väldigt ledsna”

Nyheten om självmorden kommer som en chock för det skidskytteälskande Tyskland.

– Vi är väldigt ledsna. Det tyska skidskyttelandslaget har tagit emot den här nyheten med stor sorg, säger Stefan Schwarzbach, talesman för det tyska skidskytteförbundet, till Bild.

Fyra dagar efter det tragiska självmordet publicerade Piepers pojkvän, den tyska juniorvärldsmästaren i rodel Toni Förtsch, en bild på Facebook på paret från förra sommaren med texten: ”Nu kommer du att vara med mig... för evigt. Så som du alltid önskat”. Enligt Die Welt är det dock oklart om texten skrevs innan eller efter den tragiska händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM