Dopad – skyller på sin egen son

”Såg ingen annan möjlighet”

Foto: BILDBYRÅN
Johannes Dürr.
SPORTBLADET

Österrikaren Johannes Dürr testades positivt för Epo under OS.

Nu berättar 26-åringen varför han fuskat.

– Det blev för mycket för mig, säger Dürr till Sportwoche.

Johannes Dürr imponerade stort under Tour de Ski och kom på tredje plats efter att ha gått förbi Petter Northug i sista klättringen. Efter att ha slutat åtta i OS-skiathlon åkte den 26-årige österrikaren hem för att ladda för femmilen där han var en medaljkandidat.

”Grät hela tiden”

Men innan loppet stoppades Dürr efter att ha fastnat i ett dopningsprov hemma i Österrike den 16 februari. Nu bekräftar skidåkaren att han var dopad.

– Det blev för mycket för mig. Jag hade en bra säsong bakom mig och förväntningarna hade ökat. Samtidigt visste jag att jag var tvungen att tjäna mer för att kunna försörja min familj på ett ordentligt sätt. Min son grät hela tiden och jag fick inte sova. Jag var ändå tvungen att träna och såg ingen annan möjlighet än att dopa mig, säger 26-åringen till Sportwoche.

Köpte Epo själv

Dürr berättar att han själv köpte Epo ”av en kille från forna Jugoslavien”. Provet chockade ändå honom då han redan hade lyckats lura 14 dopningsprov tidigare under säsongen.

– Jag har klarat dopningsprov med dubbla doser i kroppen. Inför OS drog jag ner till en dos mindre än vanligt för att vara helt säker på att klara proverna. Jag var dum, men inte så dum att jag inte förstod att jag skulle bli testad.

ARTIKELN HANDLAR OM