Pekar finger åt sin pappa – före loppen

OS-simmarens märkliga drag: ”Bry dig inte om andra”

Foto: AP
Santo Condorelli ska i sommar tävla i OS i sommar för Kanada.
SPORTBLADET

Det är kanske den märkligaste av ritualer.

Men OS-simmaren Santo Condorelli pekar finger åt sin pappa inför varje besök i simbassängen.

– Pappa sa åt mig att tänka: ”Vet du vad? Fuck them”, säger Santo Condorelli.

Kanadensaren Santo Condorelli ska i sommar tävla i OS i Rio de Janeiro.

Men allra mest uppmärksammat är 21-åringens beteende inför loppen.

Precis när simmarna gör sig redo för att ta sig upp på startpallen stannar Condorelli upp, tittar upp mot läktaren och pekar finger åt sin egen pappa.

– Det är för att bakom startblocken sa pappa åt mig att tänka: ”Vet du vad? Fuck them”. Det spelar ingen roll vilka de är, bry dig inte om dem, säger Santo Condorelli till Swim Swam Magazine.

Började på grund av rädsla

Tilltaget började redan som ung, men lever vidare även nu när kanadensaren nått den absoluta världstoppen.

Bakgrunden är att den 21-årige simmaren var väldigt liten när han växte upp i New York. Den korta kroppen gjorde att han kände sig liten och nervös inför tävlingarna mot de andra simmarna i samma ålder som var både större och starkare.

– Det var mitt största hinder inom simningen att jag var så liten. Varje gång när jag skulle tävla var jag skitskraj. Det viktiga är att man inte ska bry sig om vilka man tävlar emot, säger Santo Condorelli.

”Började vinna tävlingar”

Svaret från pappa Joseph uppe på läktaren är ett finger tillbaka till sonen för att konkretisera betydelsen ”fuck alla andra”.

– Jag sa åt honom att när han står på startpallen så är det bara att radera bort allt i minnet och simma som att ingen annan ser eller är nära dig. När han sa: ”Hur gör man det?”, svarade jag bara att han skulle säga ”fuck it”. Så efter det tittade han upp på mig i publiken, vi gav båda varandra fingret och efter det började han vinna tävling efter tävling, säger Joseph.