Poker- Paul!

Han har gått från Ica-kassan till kasinot

SPORTBLADET

Han ser sig som komiker och skådespelare och har varit med i ”Sikta mot stjärnorna”. För de flesta är han den dumsnälle Ulf som jobbar på Ica och visar upp extrapriser samtidigt som han ställer in varor eller pratar på mjuk skånska med sin lika dumsnälle chef Stig.

I verkligheten heter han Paul Tilly, pratar fortfarande lika mjuk skånska och ska som sig själv vara med i ”Pokermiljonen” och spela poker mot fem andra om chansen att få spela om en miljon kronor.

Foto: tv4
Pauls pokerfejs.

Vad tittar du på hos motståndaren när du spelar?

– Jag försöker läsa av dem, se om de har någon tendens, om de gör samma saker flera gånger när de har bra kort, om de har tics eller så. Men vissa är jävligt bra på att dölja det där, och vissa vill ju inte ens titta folk i ögonen för att de är rädda att avslöja något.

Har du pokeransikte?

– Ja, det tycker jag väl.

Du har inga tics och du ser folk i ögonen när du spelar?

– Jo, så fort jag får ett par på handen börjar jag stamma. Nej då, säger Paul och skrattar.

Hur är din spelstil? Försiktig eller anfallsspelare?

– Det varierar, ibland bluffar jag, ibland spelar jag lite säkrare. Vissa är superhetsiga och hungriga och går med på att spela på allt liksom, vad de än har på handen. Jag är lite mer avvaktande, man behöver inte spela på all skit man får. Jag måste känna att jag har en rimlig möjlighet att ta hem det.

Är det roligt eller dödligt allvar att spela poker?

– Både roligt och dödligt allvar. Jag är en tävlingsmänniska och jag hatar att förlora.

Var pokerproffsen bättre på att spela än er andra?

– Bättre och bättre. De har ju spelat mycket mer. Bitvis märktes ju det i vilka beslut de tog, de är mer rutinerade spelare. Proffs har bättre koll på vilka odds det är på att vissa kort kan komma, så de har lättare att våga bluffa än vad en amatör har.

Vett och etikett för pokerspelare?

– Ja, precis samma som överallt. Man kanske inte ska ställa sig upp och skrika och kasta marker omkring sig. Men lite arg får man väl bli.

nÄr det roligare att spela om pengar?

– Det är mycket roligare att spela om pengar. Men det beror på vad man spelar, är det trumpet går det bra utan pengar, är det poker ska det vara pengar inblandade, säger Paul med allvarlig röst, och övertygar direkt om att hans beskrivning av sig själv som en som är lite ”pillemarisk” stämmer till punkt och pricka.

– Men spelar man med kompisarna är det bättre att sätta trehundra spänn var liksom. Har man tur vinner man en tusenlapp. Man behöver ju inte spela om tiotusen spänn per man, då blir det bara dålig stämning om någon går därifrån med sjuttiotusen och de andra går därifrån barskrapade.

Är det roligt att bluffa i poker?

– Det är roligt att kunna ta hem en pott när man inte haft ett enda skit på handen.

Fakta: Pokermiljonen

”Jag är pillemarisk och har lite djävulskap för mig”

Capri Norrman