Hachem går all-in på Pokerstars

Pokervärlds- mästaren har äntligen hittat hem på nätet

SPORTBLADET

Nu är det äntligen klart: världsmästaren i poker, australiensaren Joe Hachem, har hittat ett hem på nätet.

Precis som det har spekulerats i blev det Pokerstars som tog hem pokervärldens nya affischnamn.

Dessutom meddelar sajten att man nu startar en storsatsning på den nordiska marknaden.

Foto: AP
Affischnamn Joe Hachem gör gör sällskap med de två tidigare pokervärldsmästarna Greg Raymer och Chris Moneymaker och skriver på för Pokerstars.

I och med kontraktet med Joe Hachem har nu Pokerstars de tre senaste världsmästarna i sitt stall: Joe Hachem, Greg Raymer och Chris Moneymaker.

39-årige Hachem föddes i Libanon, men familjen emigrerade till Australien när Joe var barn. Han har arbetat bland annat som kiropraktor innan han började spela poker på heltid.

När han vann VM i våras var det både den största pokertuerningen (5 618 spelare) och den största prissumman; 7,5 miljoner dollar i förstapris.

– Han och Chris Moneymaker kommer att spela European Poker Tour i Köpenhamn i januari. Kanske får vi en möjlighet att bjuda in honom till Sverige också, säger Pokerstars Nordenchef Michael Holmberg.

Bäst i Europa

Sajten planerar också ett flertal satsningar på den nordiska och svenska marknaden.

– Svenska spelare är bäst i Europa, det har ju inte minst framgångarna på EPT visat. Dessutom gillar de ”Stars”, så det är klart att vi ska satsa på dem, säger Michael Holmberg.

En del av satsningarna består i turneringar som enbart är öppna för skandinaver, samt fler platser till EPT- och WPT-turneringar.

– Svenskarna har redan erövrat Europa. Nu hoppas vi att dom ska erövra resten av världen också, avslutar Michael Holmberg.

Här spelar stjärnorna

Patrik Johansson