Nu är det upp till bevis för Ken Lennaárd

Hans Eskilsson antog utmaningen – möts på torsdag i Tallinn

Foto: FREDRIK HOFGAARD
FD fotbollsproffs Hans Eskilssons karriär gick från Östersund till Portugal, Skottland och tillbaka. Nu ligger fotbollsskorna på hyllan, och nätpoker är hans jobb. ”Är familjen bortrest är det inga problem att sitta 15–16 timmar på en dag”, säger han.
SPORTBLADET

Hans Eskilsson livnär sig numera på spel.

Den nya heltidssysselsättningen är främst koncentrerad till poker.

Nu har han antagit pokerprofilen Ken Lennaárds utmaning och de båda möts i en duell i Tallinn i morgon.

För drygt ett år sedan lämnade Hasse Eskilsson fotbollen och satsade på en spelkarriär.

– Jag tog ett beslut att försöka testa en annan sysselsättning. Vid sidan om fotbollen var poker mitt stora intresse. Bollen är världens roligaste leksak, kortleken nummer två, säger ”Eskil”.

När blev du intresserad av poker?

– Jag har gillat poker sedan jag var liten. På en tränarresa till Bolton för två år sedan upptäckte jag Texas hold’em när en amerikan satt och läste en bok om pokerformen. När jag testade på nätet fastnade jag totalt, precis som när jag i fotbollen fastnade för saker så gick jag in för det till 100 procent. Jag gillar analys och taktik. Efter ett tag upptäckte jag att jag kunde livnära mig på spelet.

Är det den här karriären som gäller nu?

– Ja, just nu finns det inget jobb som jag kan tänka mig är roligare. Det är optimalt att få haft sina båda stora intressen som jobb.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Vardagsjobbet är spel på nätet. På torsdagar brukar jag spela pokerturneringar på Casino Cosmopol. Utöver det försöker jag åka på storturneringar i Europa, vilket jag kan göra delvis tack vare att jag fått en sponsor. Livepoker är allra roligast eftersom det är socialt.

Hur mycket spelar du varje dag hemma?

– I snitt fem, sex timmar om dagen. När familjen är bortrest är det inga problem att sitta 15, 16 timmar.

Vad blir månadslönen?

– Lönen varierar oerhört. Jag tar inte stora risker och spelar på pokerbord med mindre insatser – om jag förlorar min totala pott blir jag ju arbetslös. Men jag klarar att försörja mig och lite till.

Full koll på fotbollen

Vad spelar du mer än poker?

– Jag hänger fortfarande med i fotbollen. Jag är en kalenderbitare och har järnkoll på den svenska fotbollen. Så jag spelar en hel del på den.

I morgon möts Hasse Eskilsson och Ken Lennaárd i poker i Tallinn. ”Eskil” antog utmaningen där han satsar 100 000 kronor och Ken 120 000 kronor. De möts i en heads-up där båda får 100?000 kronor i spelmarker.

Ken Lennaárd förklarar:

– Jag gick ut med den här utmaningen i min krönika i Sportbladet eftersom många tycker att jag är kaxig. Jag ville sätta pengar bakom orden för att på bästa sätt kunna bevisa att jag har täckning.

De båda har munhuggits vänskapligt på turneringar det senast året. Eskilssons hjärta finns kvar hos Hammarby och Lennáard är en erkänd stor Djurgårdssupporter.

– Det är dags att Djurgården får en motgång det här året, säger Hasse.

Hans Eskilsson

Mattias Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM