Cryptologic

Fullt med gamblande britter

1 av 2
Lobbyn
SPORTBLADET

Cryptologic är ett medelstort nätverk som består av tio sajter främst från brittiska vadhållningsbyråer med jätten William Hill i spetsen.

Mjukvara

Om man bortser från att den är anskämligt ful är det väl egentligen inget större fel på funktionaliteten. Lobby innehåller all väsentlig information, och borden har stora knappar som är lätta att hitta. Och när allt funkar flyter det på rätt bra.

Problemet är att det inte alltid gör det. Buggarna är legio med frysningar, krascher och annat elände.

Några extra plus finns dock: Det finns bord för både dollar, pund och euro så man kan välja det som passar bäst. Men håll koll på var du sitter – det är en rejäl skillnad på dollar och pund.

Ett annat plus är att det inte finns någon gräns på antalet bord man kan spela samtidigt.

Handhistorierna lagras på din hårddisk och kan enkelt laddas ner i till exempel Pokertracker.

Spel

Bara standardspelen minus seven stud hi/lo. Inga riktiga microlimitar utan lägsta limit är 0.25/50 dollar (0.15-0.25 i pot- no-limit). Högsta borden är 150-300 pund och i no-limit 10-20 pund.

Spelare

En överväldigande majoritet av spelarna kommer från Europa och framförallt Storbritannien. Hyggligt med svenskar och även en del amerikaner från de sajter som tillåter det. Ofta ganska omväxlande spel på de lägre nivåerna, från tajt-passivt till löst-aggressivt. Många gamblers och en och annan galning.

Se upp i början på månaderna då det ofta dyker upp bonusjägare med sajternas månadsbonus för ögonen. Det brukar betyda fler skickliga spelare kring borden.

Turneringar

Rätt bra utbud på europeisk ”prime-time” men ganska dött mellan varven. Få freerolls och just nu verkar det inte gå några sateliter till större landbaserade turneringar. Rätt många turneringar med garanterade prispengar.

Bonusar

Bara en av tio sajter har någon riktig sign-up bonus: Classic Poker (25% upp till 100 dollar).

Annars är det månadsbonusar och prop-play som gäller.

Varje månad kan man få en fast summa för ett att spela ett visst antal rakade händer, eller för att spela ett fastslaget antal timmar. Exemplevis 25 pund i månaden för 200 givar (Littlewoods), eller 90 dollar i månaden för 450 händer och en insättning på 25 dollar (Interpoker) Låter kanske inte så imponerande, men det är ständigt återkommande och lättförtjänta pengar.

Det sägs att vissa sajter har stängt spelares konton för ”bonusmissburk” vad som nu menas med det?

Proposition Play betyder att man får erbjudande att starta upp ett nytt bord, och sedan få betalt för att spela där, exempelvis 25 pund för två timmars spel. Också det en bra och tämligen enkel deal, bara man inte startar bord på nivåer man normalt inte skulle spela på.

Sajterna har också bad beat- och high hand-jackpottar, dessutom ofta special-bounsar som faller ut till alla spelare som får en specifik hand, typ tre knektar eller två röda damer och liknande.

Övrigt

Raken något sämre än genomsnittet. 5 procent på alla potter över fem dollar upp till max 3 dollar. Samma procentsats gäller vad du än spelar i för valuta, så det är ur rake-sunpunkt betydligt bättre att spela i dollar än i pund.

Det finns ett poängsystem med något dunkelt värde, men det går i alla fall att ”köpa” in sig i diverse freerolls med dom.

Utan att vara alltför generella så måste vi säga att kundsupporten på flera av sajterna har tämligen dåligt rykte. Framförallt för långsamhet

För att plocka ut pengar från sitt pokerkonto krävs en pin-kod som anländer med snigelpost inom ett par veckor. Det går utmärkt att vänta med att sätta in pengar tills man fått pin-koden, och när man väl fått det går det enkelt att få ut sina pengar på en mängd olika sätt – dock tämligen långsamt. Upp till ett par dygn kan man få vänta.

Totalt 16

Fotnot: Följande sajter ingår i Cyrptologic-nätverket: Wlliam Hill, Interpoker, Littlewoods, Caribbean Sun Poker, Ritz Club, Betfair, UKbetting, Totalbet, Poker Plex, Classic Poker.

Tidigare sajter

Aftonbladet.se/Poker