Pacific Poker

En ocean till brädden fylld med fisk

1 av 2
Lobbyn.
SPORTBLADET

Pacific Poker är en fristående sajt som backas upp av ett av världens största nätcasinon varifrån stor trafik kommer, med allt vad det innebär av rudimentära pokerkunskaper och frisk gambling.

Mjukvara

Pacific anses av många ha nätpokervärldens sämsta klient, och visst ligger det mycket i det. Den är verkligen ful, långsam och allmänt eländig. Att den ändå inte får lägre betyg beror på att den faktiskt förbättrats rejält på sistone: Pot- och no-limit har införts, det finns numera vettiga handhistorier som fungerar med Pokertracker, och dessutom har man en java-klient vilket alltid är sympatiskt.

Lobby har all nödvändig information, men det går fortfarande bara att spela ett bord åt gången.

Spel

Enbart standardspelen. Limit från 0.05-0.10 till 50-100 dollar och pot- no-limit från 10 dollars inköp upp till 600 dollar.

Spelare

Pacific gör verkligen skäl för sitt namn – en gigantisk ocean till brädden fylld med fisk. På de lägre nivåerna kan flopprocenten vara 70- 80- ja till och med 90 procent. Även på högre nivåer kan det nå upp till 60-70% på fulla bord. Ibland är det mer kortvisning än poker, och säkert har en och annan pokerhaj drivits till nervsammanbrott på grund av alla utdragningar?

Pacific är oftast bland de tio största sajterna, så det går alltid att hitta bra bord, oavsett tid på dygnet.

Turneringar

Pacific har tagit sig som turneringssajt, men borde kunna vara bättre med tanke på sin spelarbas. Sateliter till WSOP förvisso, men det har ju nästan alla sajter nuförtiden. En 50 000 dollar garanterad prisumma i veckan är väl annars det mest upphetsande, som rullar just nu.

Bonusar

25% upp till 100 dollar, ganska standard, alltså. Svår att knäcka på lägre nivåer då man ska omsätta 20 dollar för varje bonusdollar. Väldigt få reload-bonusar.

Man har ett system som kallas ”showdown survivor”, vars något komplicerade regeleverk vi inte ska gå in på här, men som tydligen kan ge bonusar på upp till 200 dollar och i slutändan ett pris på 3 500 dollar.

Övrigt

Raken på Pacific Poker är sämre än genomsnittet. Normal på lägre nivåer (max 1,25 eller 1 dollar) men urusel på högre (max 4 eller 5 dollar). Ingen flopp ingen rake.

Det finns ett poängsystem där man får 1 poäng för 10 satsade dollar, och 100 poäng kan omvandlas till 1 dollar.

Kundservicen hos Pacific Poker har under lång tid haft sämst rykte i branschen. Framförallt för långsamhet både med telefon och framförallt epost, där det kan ta flera dagar att få svar på enkla frågor.

Sajten har också haft problem med så kallad ”collusion”, dvs spelare som samarbetar. De flesta sajter brukar ta sånt på allvar och agera på ett eller annat sätt, medan Pacific ofta verkar se genom fingrarna på det.

Pacific har det normala utbudet av insättnings- och utagsmöjligheter. Hade tidigare extremt långa uttagstider även till Neteller och andra nätplånböcker, men sägs ha blivit lite bättre. För uttag via check och till bank eller kreditkort, var beredd på att skicka in hela din levnadshistoria, inklusive skostorlek och hundens vaccinationskort för att få ut pengarna?

Totalt 15

Tidigare sajter