Paradise Poker

Gammal storhet på väg uppåt igen

1 av 2
Lobbyn
SPORTBLADET

Nej, Paradise Poker har faktiskt ingenting med Natacha att göra?

Det är inte den första pokersajten, dock den som först blev riktigt stor. Nu har den körts om av några andra sajter, framförallt Partypoker och Pokerstars, men efter att ha blivit uppköpta av brittiska speljätten Sportingbet för 300 miljoner dollar förra året så går man kanske mot en ny storhetsperiod?

Mjukvara

Paradise klient är i grunden alldeles utmärkt, och var länge den som andra mätte sig mot. Men på senare tid har man haft en del problem.

Nu har det alldeles i dagarna kommit en ny uppdatering, och om den löser några eller alla av nedanstående problem så kan ni räkna in ytterligare ett plus i betyget.

På borden funkar det mesta bra. Spelkänslan är skön, även om en viss laggighet kan uppträda ibland. En nackdel är att det är svårt att se vilka spelare man tagit noter på.

Observera att Paradise shorthanded-bord har fem platser istället för sex som på de flesta andra sajter. En nog så viktig detalj.

De stora problemen har funnits i lobbyn. All nödvändig information finns, men tyvärr syns inte alla bord? Ibland har det hjälpt att logga ut- och in igen, eller fippla lite med vissa inställningar, men det har varit en rejält irriterande bugg.

Kösystemet fungerade också mindre bra. Ibland hamnade man i kö till fel bord, till inget bord alls, får besked att kön är full, och så vidare.

För ett tag sedan hade man också strul med handhistorierna som inte gick att få hem via epost.

Men, som sagt, förhoppningsvis är dessa problem lösta med den senaste uppgraderingen.

På Paradise kan man spela tre cashgames samtidigt. Däremot kan man av någon anledning bara spela ett sit n’ go åt gången. Fast å andra sidan det går alldeles utmärkt att spela en flerbordsturnering och samtidigt tre cashgames. Hmm?

Spel

Förutom standardspelen har Paradise dessutom mörkpoker, femkorts stötpoker och hold’em-varianten pineapple i både hi och hi/lo. Det brukar nästan alltid vara i gång ett eller flera bord på de här udda varianterna.

Man har bra spridning på det lägre nivåerna. Från riktiga mikrolimitar (0.02-0.04) upp till 40-80 dollar. No- och pot-limit startar på två dollar maxinköp och slutar på 500 dollar. Mer upplagt för hobbyspelare än för de riktiga storfräsarna, alltså.

Spelare

Paradise har tappat en del i konkurensen och är inte längre bland de fem största sajterna/nätverken. Men det är tillräckligt gott om spelare för att hitta ett lämpligt bord större delen av dygnet.

Spelarna hade tidigare rykte om sig att vara mycket skickliga, men tack vare pokerboomen har den genrella spelkvaliteten minskat. Spelet är relativt löst och tämligen passivt.

Ovannämnda gäller för fulla bord. Femplatsersborden är en helt annan femma? Se upp för dom, speciellt på nivåer kring 3-6 dollar och uppåt, om du inte vill utmana ödet eller är en mycket skicklig spelare.

Turneringar

En traditionellt stark turneringssajt med det förväntade utbudet av WSOP och WPT-sateliter och turneringar med garanterade prissummor. Paradise har också världens mest penningsstinna freeroll med en miljon dollar i förstapris. Det är förmodligen lättare att vinna huvudturneringen i WSOP, men den är ju å andra sidan inte gratis?

Bonusar

De dåliga nyheterna är att sign on-bonusen bara är 25% upp till 50 dollar. De goda att den är rätt lätt att knäcka och att den betalas ut 10 dollar åt gången.

Paradise har ett halvdussing reload-bonusar per år med samma struktur.

Övrigt

Raken är ungefär som standard, fem procent upp till en, två eller tre dollar.

Kundsupporten har mycket gott rykte, kanske bäst i hela branschen. Visserligen har man bara epost-support, men den är å andra sidan blixtsnabb. Fem minuter kan det ta att få svar på relativt okomplicerade frågor.

Utbetalningarna är inte lika snabba, men väl i paritet med likvärdiga sajter. Förutom det normala utbudet av in- och -utagsvarianter finns tydligen möjligheten till full utbetalning till visakort för svenskar (om man satt in pengar med det, vill säga).

Totalt: 20

Tidigare sajter

Aftonbladet.se/Poker