Pokeråret 2005

Sportbladets pokerexpert Ken Lennaárd summerar

1 av 3
Ken Lennaárd.
SPORTBLADET

Ken Lennaárd är en av Sveriges främsta pokerspelare och expertkommentator i tv. För Sportbladet skriver han pokerkrönikor varje vecka – denna veckan om det spännande pokeråret 2005.

Årets tomtenisse

Paul Tilly. Genom en snäll sponsor slog drömmen in och han fick spela VM. Ica-Paul lyckades dock med konststycket att bli diskad efter ha stoppat markerna i fickan.

Årets stjärnsmäll

Efter att Jan Francke jobbat i 18 månader med hur en ny spellagstiftning kan se ut slängde Bosse Ringholm utredningen i soptunnan. Var utredningen inte till belåtenhet, Bosse?

Årets PR-geni

Jag trodde jag hade segern som i en liten ask när Mikael Westerlund köpte ut mig på rivern med ett förhållande med Linda Rosing. Men jag kommer igen nästa år.

Årets pokerfejs

Peter Swartling skrämde slag på proffsen i Pokermiljonen. Jag har aldrig sett ett bättre och tuffare pokerfejs. Hans stålblick gjorde till och med Bengt Sonnert blek och svettig.

Årets visionär

Pär Carlsson, på tv-produktionsbolaget OTW, såg poker som sport och skapade nydanande Poker på Kanal 5. Trots undertecknad som expertkommentator tävlade programmet mot bland andra Melodifestivalen om priset som bästa underhållningsprogram på tv-galan Kristallen.

Årets snabbis

Karl Möller ”all-in”, Pekka Lindmark ”syyyn”.

Årets turgubbe

Hur kunde Hasse Eskilsson slå mig i heads-up? Om jag inte får revansch ska jag äta upp mina strumpor.

Årets komet

Daniel Bergsdorf körde med sin truck in på sjunde plats i VM och blev tio miljoner rikare.

Årets drottning

Cecilia Nordenstam är helt ohotad. Med stil och grace tog hon Vegas med storm. Fick med sig flera fina skalper efter att ha mött hela världseliten.

Årets arbetare

Eldsjälen Ola Brandborn gör ett stort jobb i det tysta. Han har bland annat tagit fram regler för turneringspoker som ni hittar på www.pokersm.se.

Årets klonk

Per Ummer bestämde sig för att sälja sitt Multipoker till Partygaming för 110 miljoner. Han flyttade till Cypern och nu spelar han de dyraste turneringarna i världen – på skoj.

Årets stjärna

Karl ”all-in” Möller. Aldrig har vi sett en mer populär vinnare. Hans minst sagt okonventionella spelstil ställde alla proffsen schackmatt. Och samtidigt gav han alla amatörer hopp – en stor insats för pokern i Sverige.