B2B

Störst i världen på mörkpoker

1 av 2
Lobbyn.
SPORTBLADET

B2B är ett svenskägt nätverk som vuxit rejält de senaste åren, mest tack vare att man knutit till sig vadslagningssajter som Unibet och Bet24. Man har också varit ganska aktiva i tex Ryssland och en del andra länder i österled. Men den övervägande majoriteten av spelare är fortfarande svenskar och andra skandinaver.

Förutom de ovanstående består B2B av åtskilliga pokerrum där de mest kända i Sverige är 24Hpoker, Martins poker, Redbet och Heypoker.

B2B är numera bland de tio största nätverken. 24hpoker är något av nätverkets ”huvudsajt”, men den största delen av trafiken kommer förmodligen från Unibet.

Mjukvara

Finns både som nedladdningsbart program och javaklient. Tämligen enkelt utseende, okej spelbarhet och funktioner, och ett par smärre finesser som till exempel extra betänketid vid stora potter. Har en del buggar, framförallt i javaversionen, som kan ställa till det vid hög belastning.

Alla no- och pot-limit bord i hold’em har åtta istället för tio platser för att skapa mer aktion, vilket säkert passar en del, men långt i från alla. I fixed-limit finns det en del tio-bord.

B2B har sen en tid tillbaka handhistorier som är kompatibla med pokertracker. Det går att skriva noteringar om motståndarna.

Lobbyn har precis som spelborden enkelhet som honnörsord. All väsentlig information finns dock tillgänglig.

Valutan på B2B är euro istället för dollar sen något år tillbaka.

Spel

Har bland de absolut bästa utbuden i branschen. Förutom standardspelen erbjuder man mörkpoker, sökö och 2-7 trippeldraw.

Sökö är en variant på fem korts stöt där man räknar fyr-stegar och fyr-flush. De rankas mellan ett- och tvåpar. Trippeldraw är ett lågpokerspel med fem mörka kort och tre byten. Färg och stege räknas emot dig och ess är högsta kort. Bästa möjliga hand är alltså 2, 3, 4, 5, 7 i olika färg.

När det gäller mörkpoker är B2B den största sajten i världen, och i sökö den enda, så vitt vi vet. Så gillar du något av de två spelen så är valet förmodligen ganska enkelt. Båda spelen finns dessutom i halv pot-limit.

Har man en dragning till trippeldraw så finns det dock bättre sajter, till exempel Ultimatebet, då borden på B2B brukar vara ganska öde.

Omaha är också populärt på nätverket, och måndagarnas superhöga pot-limit spel är (ö)kända i nätpokervärlden.

Nivåerna startar vid 0.10-0.20 i no-, pot- limit och 0.10-0.20 i fixed limit. Högsta limitarna är 50-100 respektive 300-600.

Spelare

En salig blandning med lös-passiva nybörjare från vadslagningssajterna och tuffa proffs från andra håll, speciellt på Omaha-borden. Ibland är Holdem-borden lösare än Omaha-borden vilket är lite märkligt.

Närverket har som sagt en väldigt europeisk touche, och trafiken är är koncentrerad till våra tider.

Turneringar

B2B skiljer sig från andra nätverk i och med att man har ett eget gränssnitt för sina turneringar. Rätt bra, tycker vi, speciellt om man spelar turneringar samtidigt som cashgames och vill ha hygglig koll på båda lobbyerna.

Har ungefär det förväntade utbudet med freerolls, sateliter (just nu till EPT) och garanterade prispengar. Många – alldeles för många, tycker vi – turneringar med låga inköp och/eller vip-poängsinköp och många rebuy-turneringar.

En nackdel med B2B är turneringarnas struktur. Framförallt billiga sateliter till större turneringar där man startar med 500 chips känns väldigt mycket som lotteri. I de dyrare turneringarna startar man med mer chips (upp till 5 000) men å andra sidan så är blindstrukturen för brant. Det finns dessutom inga ”hand-för-hand”-perioder under kritiska skeden i turneringarna.

Turneringarna rullar inte hela dygnet, utan tar paus några timmar under tidig morgon, svensk tid.

Bonusar

En väldig skillnad mellan de olika delsajterna. Många ingångar verkar inte ha några bonusar alls.

Bäst bonus verkar Martins poker ha med 100% upp till 600 euro. 24hpoker, No1gaming och Potraiser har också hyggliga bonusar upp till 200 euro med olika procentsatser. Vissa av sajterna har ibland också reloadbonusar av ungefär liknande värde. Bonusarna är ganska tuffa att knäcka.

B2B har en badbeat-bonus som gäller alla spel villket innebär att den sällan blir astronomiskt stor, men istället faller ut oftare. Till och med testpatrullen har vid ett tillfälle råkat sitta vid ett badbeat-bord och fått lite gratis manna från himlen.

Kraven är dock varierande beroende på spel, från 10-hög kåk i sökö till fem-hög straightflush i Omaha.

Övrigt

Raken på B2B är ungefär i samklang med snitt i branschen. Maxrake från 0.75 till 3 euro beroende på limit och antal spelare.

Som vanligt svårt att säga något generellt om kundsupport när flera olika delsajter är inblandade. Men vi vill i alla fall höja ett varningens lillfinger med tanke på händelser den senaste tiden där spelare med problem har blivit illa behandlade och andra spelare har lyckats öppna en mängd olika konton och, rätt eller orätt, blivit avstängda.

Det finns ett system med vip-poäng som kan användas till turneringar och andra erbjudanden. Och i alla fall på 24hpoker har man ett system med återbetalning av kontanter beroende på hur många vip-poäng man spelat i hop under en månad. Ett slags rakeback-system alltså.

Uttags- och insättningsmöjligheter varierar. Neteller verka funka på de flesta rena pokersajterna, medan det på andra sajter mest är kontokorts- och banköverföringar som gäller.

Summa 18

Tidigare sajter

Aftonbladet.se/Poker