Anders Henriksson klar för finalbordet

Garanterad minst 177 000 dollar

SPORTBLADET

Anders Henriksson blev tidigt i morse svensk tid klar för finalbordet i Pokerstars Caribbean Adveture i Bahamas.

Det betyder att han i sämsta fall blir 177 00 dollar rikare.

Foto: POKERSTARS.COM
Anders Henriksson på ny miljonjakt.

När spelet tog slut i morse låg Henriksson på tredje plats med drygt en miljon dollar i chips. Ledaren David Singer har omkring 2,5 miljoner.

Svensken låg pyrt till ett tag med bara 140 000 dollar, men lyckades dubbla upp ett par gånger och dessutom bluffa till sig ett par stora potter.

Vid ett tillfälle gick Henriksson all-in med QJ i ruter och fick syn av A-10. Förlust där och han hade varit ute ur tävlingen.

Men svensken floppade en flush och kunde dubbla upp.

Men han gjorde också ett par mindre genomtänkta spel. Han förlorade en jättepott när han, efter tio minuters betänketid, synade en 752-flopp med A6 och förlorade mot par i knektar.

I nattens sista giv lade Henriksson smart ner ett par i damer. I stället blev det två tior mot två ess som gjorde upp om den sista finalbordsplatsen. Essen höll och Brian Green åkte ut på den försmädliga sunde platsen.

– Jag hamnade på 18:e plats förra året och är grymt nöjd med att ha placerat mig bättre i år. Jag låg ju väldigt risigt till efter en stor pott tidigare under kvällen där jag bara hade 140 000 kvar och var tvungen att gå all-in så fort jag fick några hyfsade kort. Jag hade tur några gånger, men sen flöt det på och det känns grymt bra att vara på tredje plats, sa Henriksson till Pokermagazine.se.

Nu tar spelarna en vilodag innan finalbordet spelas på tisdag klockan 16.00 svensk tid.

Här är finalfältet och deras chipcount.

David Singer, USA, 2 535 000 dollar, Steve Paul-Ambrose, Kanada, 1 780 000, Anders Henriksson, Sverige, 1 033 000, Brooke Lyter, USA, 875 000, Michael Higgins, USA, 794 000, Aurangzeb Sheikh, Pakistan/USA, 231 000.

Följ WPT i Bahamas

Patrik Johansson