Pokerhajarna ska offra sig för laget

Samarbete vägen till seger i EM

SPORTBLADET

Glöm det hemliga smygspelet.

Nu är det lagarbete som gäller.

- Vår enda taktik är att inte slå ut varandra, säger lagkapten Christer Björin.

TEAM SWEDEN Bakre raden från vänster: Ingemar Backman, Lars Kjestrup, Martin de Knijff. Främre raden: Per Hildebrand, Tobias Persson, Christer Björin

Poker handlar nästan alltid om att lyckas individuellt. Men i dag kämpar Sveriges inoficiella EM-lag i poker med motsatsen. Under två dagar är det laginsatsen som räknas på Star City Casiono i Birmingham, England.

- I vanliga fall är man beredd att spela av sin egen mor alla hennes pengar, så det här blir lite annorlunda, säger pokerveteranen Christer Björin som utnämnts till lagkapten.

Vinst ger 110000 euro

Med sig har han Martin de Knijff, Per Hildebrand, Tobias Persson, Lars Kjestrup och Ingemar Backman. Tillsammans ska de hålla sig kvar i tävlingen så länge som möjligt.

Ju längre varje spelare lyckas, desto mer poäng till laget. Vinnarna får dela på 110000 euro, men det delas även ut priser till de tre bästa enskilda spelarna.

Sverige har vunnit poker-EM en gång under de två år som tävlingen anordnats. Och i år är det svenska laget klar favorit.

- Jag tror att vi har en bra bredd. De andra lagen har några toppspelare medan resten är utvalda via kvalspel på internet, säger Björin.

Taktiksnack i pausen

Något som skiljer sig från de två tidigare tävlingarna är att lagen kommer att ha halvtidspauser när de samlas och diskuterar taktik. Inne i lagens samlingsrum finns kameror som registrera hur snacket går och de olika spelarnas teorier.

- Det känns lite konstigt att samarbeta så, poker är ju i vanliga fall så individuellt. Men det blir säkert bra, säger Björin.

AnnaMaria Jansson