Prima poker

Håller ställningarna utan Expekt

1 av 2
Lobbyn.
SPORTBLADET

Prima poker gjorde en smärre sensation för ett par år sedan när man slog sig in bland de fyra-fem största pokernätverken.

När Expekt och Parbet lämnade skutan trodde många på en nedgång, men nätverket håller ställningarna som en av de största aktörerna.

Nätverket består av uppåt 40 olika sajter. Enligt Bet365 är man den största delsajten. Andra stora/intressanta sajter är Royal Vegas, The Gaming Club och Nordicbet.

Mjukvara

Prima använder samma klient som Ladbrokes som vi har skällt på tidigare. Om man ska jämföra de två versionerna så tycker vi att Primas känns något stabilare. Å andra sidan har Ladbrokes sina knappar bättre placerade än vissa Prima-sajter. På den vi testat ligger de mitt på bordet, långt från reglaget (om man spela no-limit) och är dessutom både svårtlästa och ligger i ”fel” ordning, så efter ett par feltryckningar var datorn nära att åka i golvet?

I övrigt gäller ungefär samma omdömen om Prima som för Ladbrokes.

Fotnot: Långt i från alla Prima-sajterna har sina knappar placerade på ovanstående sätt. Hos exempelvis Bet365 sitter knapparna på det "traditionella" sättet.

Spel

Samma utbud som Ladbrokes, alltså standardspelen förutom seven stud hi/lo, men istället five card stud. Väldigt mycket shorthanded-bord.

Prima har något ovanligt exakt samma limitar både i fixed och no-limit, från 0.05-0.10 till100-200. Det finns några få heads up-bord med ännu högre limit.

Prima är ett av de nätverk som har störst skillnad mellan no- och fixed-limit. I no-limit fullständigt dräller det av bord, medan det i fixed-limit faktiskt kan vara märkligt svårt att hitta bord på vissa nivåer med tanke på hur stort nätverket är.

Spelare

Ganska bra drag dygnet runt med spelare från hela världen. Gott om både amerikaner och europeer.

Det sägs att nätverket tajtat till sig efter ett Expekt hoppade av och tog med sig ett okänt antal gamblers. Om det är sanning låter vi vara osagt, men det känns fortfarande som om det går ganska vilt till, speciellt på shorthanded-borden.

Turneringar

Precis som systersajten Ladbrokes är Prima ett alldeles utmärkt ställe för turneringar, och precis som Ladbrokes har man det finurliga rounders-sytemet under sin sit n’ go-tab. Man har dessutom ett större utbud av inköpsnivåer.

Mycket bra multibordsturnerningar också. Sateliter till diverse storturneringar som WPT och WSOP, garanterade prissummor och flera hyggliga freerolls varje dag. Action dygnet runt också.

Bonusar

Med så många delsajter så försöker vi hålla oss till de största och intressantaste. Bet365 har just nu en sign-on bonus där man bjuder på 100 dollar om man sätter in minst 50 och spelar minst 500 rejkade händer. En ganska bra deal.

Royal Vegas har 40% upp till 40 dollar + 10 gratis villket inte är mycket att skryta med. Däremot har man ett par kanonbonusar om man klickar sig från diverse andra sajter. Villka det är får ni dock lista ut själva?

Gaming Club har 50 dollar om man sätter in 50, och Nordicbet har 50% upp till 50 dollar.

Gemensamt för alla bonusarna är att de är ganska enkla att knäcka.

Prima har också bad beat- och high hand-bonusar, tyvärr på separata bord.

Övrigt

Raken hos Prima är något sämre än på många andra ställen, framförallt på lägre nivåer där max är 1.5 dollar istället för 1 som är det vanligaste. På högre nivåer år maxraken det normala 3 dollar.

De större Prima-rummen har relativt gott rykte vad gäller kundsupport.

Som väntat har de rena pokersajterna ett stort utbud vad gäller uttag- och insättningsmöjligheter, något sämre för rummen hos vadslagningssajterna, även om Bet365 verkar ha ett närmast komplett utbud.

Totalt: 17

Tidigare sajter

ARTIKELN HANDLAR OM