Följ EPT i Köpenhamn

Svenskarna utmanar världsmästaren

SPORTBLADET

KÖPENHAMN

EPT i Köpenhamn är det närmaste en riktig stortävling i poker vi kommer i Sverige.

Så med 30 000 danska kronor i inköp, en total på prissumma på över åtta miljoner och chansen att slå ut en och annan världsmästare är det givetvis gott om blågula spelare på plats.

Nästan 300 spelare är på plats i Köpenhamn och tävlingen sålde ut så snabbt att vissa internetsajter som hade sateliter till tävlingen fick dra tillbaka dess eftersom det redan var fullt.

Strax innan tävlingen startade på torsdagen stod det omkring 100 personer i kö på kasinot i Köpenhamn för att försöka få en plats vid eventuella återbud.

Det internationella bidraget är imponerande med regerande världsmästaren Joe Hachem från Australien i spetsen. Dessutom är 2003 års världsmästare Chris Moneymaker på plats liksom Isabelle Mercier som rankas som av världens absolut skickligaste kvinnliga spelare just nu.

Men största favoriten är kanske dansken Gus Hansen som är den spelare som vunnit flest titlar på World Poker Tour, och nu får chansen på hemmaplan.

Mot dom ställs ett helt gäng av svenskar som bland andra Ken Lennaárd, Hasse Eskilsson, Christer Johansson och dessutom ex-fotbollsproffset Tomas Brolin.

Enligt arrangörerna är så mycket som 25 procent av deltagarna från Sverige.

Skaparen av EPT, gamle storspelaren John Duthie, anser att svenskar och skandinaver ligger bakom mycket av succén för EPT.

– Utan dom skulle vi aldrig nått så här långt. Vi engelsmän är urtråkiga att titta på när vi spelar poker, medan skandinaver tillför ett helt annat sorts drama till spelet.

EPT startar i dag, torsdag och pågår till och med söndag. Första halvan av tävlingen är uppdelad på torsdag/fredag.

Följ tävlingarna

Patrik Johansson