Herr & fru Poker

Varvar casinoglittret med livet som småbarnsföräldrar

SPORTBLADET

KÖPENHAMN

Många som tänker på pokerproffs ser nog bilden av en äldre, skäggig, cigarrökande man i cowboyhatt framför sig.

Här är en annan bild: Ett par hårt arbetande gifta småbarnsföräldrar.

Foto: Neil Stoddart.
Christer Johansson med hustrun Birgitta i bakgrunden.

Birgitta och Christer Johansson är inte som andra professionella pokerspelare. Inte riktigt. Visst, de träffades vid ett black jack-bord och ibland åker de världen runt och spelar kort hela nätterna om summor som för en normal människa nästan verkar osannolika.

Samtidigt försöker de leva ett någorlunda normalt familjeliv.

– Vi prioriterar definitivt familjen. Jag har till exempel bestämt mig för att strunta i VM och bara spela sju-åtta turneringar om året i stället för att ligga ute jämt, säger Christer.

Digitala instruktioner

Christer och Birgitta ser egentligen sig själva mer som egna företagare än pokerproffs. Förutom spelandet håller man bland annat på att starta en pokersajt och har nyligen gett ut en serie instruktionsfilmer på dvd.

– Framförallt dvd-filmerna var kul att hålla på med. Man lär sig någonting själv också eftersom man måste tänka efter och analysera varför man gör vissa saker, säger Birgitta.

I Köpenhamns EPT-turnering gick båda två vidare till den andra dagens spel. Vid lottningen hamnade de vid borden intill varandra.

– Vi har spelat många turneringar tillsammans, men aldrig suttit vid samma bord, berättar Christer.

En intressant frågeställning för en utomstående är ju givetvis; om de skulle hamna vid samma bord, skulle de då försöka slå ut varandra? Det skulle ju kunna få återverkningar både på hushållskassan och husfriden.

– Naturligtvis hoppas man inte slå ut den andra. Men samtidigt måste man ju spela sina kort och lägen, säger Birgitta.

Patrik Johansson