Ken siktar på triss

Nu vill Lennaárd slå fler världsmästare

SPORTBLADET

KÖPENHAMN

Sportbladets pokerkrönikör Ken Lennaárd avverkar världsmästare på löpande band. I fjol slog han Greg Raymer, och i går besegrade han snabbt 2003 års världsmästare Chris Moneymaker.

– Nu vill jag möta Joe Hachem, säger Ken till Sportbladet.

Foto: Neil Stoddart.
UPPÅT Ken Lennaárd – krönikör i Sportbladet – ler nöjt efter segern mot Chris Moneymaker. Nu siktar Lennaárd på att ta sin tredje världsmästarskalp.

För ett par veckor sedan skrev Ken en krönika i Sportbladet där han starkt kritiserade Moneymakers kvalliteter som pokerspelare.

Moneymakers sponsorer Pokerstars läste texten och arrangerade raskt en utmanarmatch mellan de båda.

Ett svensk spelbolag hakade också på och erbjöd spel på matchen, med Ken som favorit rill 1,85 medan Moneymaker stod i över två gånger pengarna.

Reglerna var enkla; En knapp timmes spel på fem nivåer. Om båda spelarna hade marker kvar då skulle en chipcount avgöra matchen. En struktur som Ken Lennaárd inte var riktigt nöjd med på förhand.

För kort tid

– En timme är för kort. Risken är att det blir Kalle Anka-poker.

Nu gick det aldrig så långt. Avgörande kom efter en jättebluff av Moneymaker där han visade korten efter att Ken lagt sig. I given efter gick Ken all-in med A-9, fick syn av J-2, vann handen, tog en stor ledning och kunde sedan styra händelserna innan han avgjorde med ett par i kungar mot par i tior på fjärde nivån. Och Ken var inte sämre än att han kunde omvärdera spelstrukturen.

– Det blev lite internet-poker över det hela. Snabbt spel och mycket action. Inte så mycket spel för galleriet och stirrande och sånt.

Moneymaker nöjd trots allt

Dessutom var han var oväntat generös mot sin motståndare.

– Han spelade skitbra, jag blev riktigt imponerad. Han gav mig ingenting gratis.

Men några tankar på att revidera sin krönika har han inte.

– Nej, jag står för vad jag skrivit. Alla kan ju utvecklas och det har han verkligen gjort. Dessutom är det en riktigt trevlig kille med fötterna på jorden.

Också Chris Moneymaker verkade nöjd trots förlusten.

– Vi spelade bra båda två, men han var lite bättre. Jag gjorde ett dåligt spel när det vände, men annars är jag ganska nöjd.

Senare under kvällen står Ken och tittar längtansfullt på på en 10 000-kronorsturnering som spelas parallellt med finalbordet i EPT och som han har glömt att anmäla sig till. Alldeles bredvid honom sitter årets världsmästare Joe Hachem och hukar bakom en jättehög med marker

För Ken Lennaárd är nästa utmaning tämligen uppenbar.

– Jag vill möta Joe Hachem givetvis. Jag nöjer mig inte med ett par i världsmästare. Jag vill ha en triss

?

Ken Lennaárd

Chris Moneymaker

Patrik Johansson