Ongame network

Klient som man älskar eller hatar

1 av 3
Lobbyn.
SPORTBLADET

Ongame (före detta Pokernetwork) säger sig vara världens största pokernätverk, och den tredje största aktören totalt efter de fristående sajterna Partypoker och Pokerstars.

Tidigare var företaget svenskägt, men har nu sålts till österrikiska Betandwin i en jätteaffär.

Den överlägset största delsajten är Pokerroom, men eftersom den är stängd för svenskar struntar vi i den och ägnar oss främst åt Betsson som är den största ingången för svenskar.

Det finns dock ett stort antal andra sajter i nätverket också, där exempelvis Hollywood poker och Betonbet kan vara alternativ. Coral/Eurobet har också anslutit till nätverket efter att ha blivit utsparkade från Party.

Mjukvara

En typisk älska-eller-hata klient. Den har onekligen en del bra funktioner, där ”procent-matchningen” vid all-in-situationer är det bästa. Dessutom har den bra statistikfunktioner och en slumpmässig fördröjning när man klickat i vissa rutor (raise, call) i förväg.

Som helthet flyter det på ganska bra, och spelar man bara på ett bord finns det inte så mycket att klaga på.

Nackdelarna märks mest om man spelar flera bord samtidigt. Det finns risk för felklickningar när borden poppar upp utan förvarning. Grafiken kan vara lite förvirrande om man är tjock gubbe på ett bord, snygg tjej på att annat och så vidare. Den funktionen går dock att slå av. Det kan också vara svårt att hinna se vilken hand som vunnit en giv, och man har ganska kort tid på sig att agera (bra vid enbordsspel, dåligt annars).

Lobbyn har all väsentlig information, men tyvärr måste man klicka på ett specifikt bord för att kunna få den. Det finns också ett chattrum i lobbyn.

En annan nackdel är om man står i kö till ett bord så poppar det bara upp utan förvarning när en plats blir ledig vilket kan ställa till det om man samtidigt spelar på ett eller flera andra bord.

Det finns en java-version av klienten, och den är som java-versioner brukar vara; bra att den finns, men inte särdeles kul att spela på. Java-versionen är inte heller kompatibel med Pokertracker.

Det går också att spela på Ongame-sajterna via sin mobiltelefon.

Spel

Förutom standardspelen har Ongame nyligen lagt till mörkpoker, där man utmanar B2B om världsherravälde. Inga direkt mikro-limitar. I fixed-limit från 0.15-0.30 till 500-1000 och i pot- och no-limit från 0.10-0.20 till 100-100.

Spelare

Har blivit allt lösare eftersom fler sajter anslutit och nätverket växt. Lätt att hitta bra bord större delen av dygnet.

Många amerikaner som spelar via framförallt Pokerroom, men också många svenskar och andra europeér.

Turneringar

Inte av samma klass som likvärdiga sajter/nätverk, men ändå helt okej. Man har ett utmärkt turneringsschema där man enkelt kan se vad som är på gång, och planera in turneringar flera dagar i förväg om man skulle vilja det.

Man har ett rätt snävt utbud vad gäller inköp. Knappt några turneringar under 5 dollar och få över 30.

Så vitt vi kan se har man just nu inga sateliter till större evenemang. Nätverket satsar mer på egna turneringar. varje helg har man sina Grand Prix och Big Deal turneringar (100 resp. 300 dollar i inköp) och i mitten av februari kör man den sjätte upplagan av Grand Tournament med 1000 dollar i inköp. Till samtliga dessa turneringar finns det gott om sateliter.

Nätverket har också möjligheten att skapa privata turneringar där man själv kan bestämma struktur.

Bonusar

Betsson är som sagt den naturligaste ingången för svenskar, men tyvärr så har man ingen sign-up bonus alls. Däremot så har man en del andra kampanjer och erbjudanden för sina spelare med ojämna mellanrum.

Om det nu är bonus man jagar så har Eurobet en bra på 100% upp till 600 dollar. Hollywood poker har flera olika sign-up bonusar beroende på vilken nivå och hur mycket man tänker spela. Den största är 500% upp till 1000 dollar. De förfaller dock efter 30 dagar.

Gemensamt för bonusarna är att de är ganska svåra att knäcka på lägre nivåer, betydligt lättare på högre.

Övrigt

Rejken på Ongame har varit mycket omdiskuterad, och på en del forum har det till och med varit tal om bojkott efter en höjning för en tid sedan. Utan att snöa in oss för mycket så kan man konstatera att nätverket har en struktur som gör att rejken på mellannivåerna förmodligen är den värsta i branschen, medan den på höga nivåer kanske är den bästa. Be oss inte förklara det bara?

Kundsupport hos Betsson har rätt bra rykte, även om man inte har någon livesupport. Förvisso har vi varit med om att pengar ”fastnat” i diverse överföringar mellan poker- och andra konton, men efter att ha påtalat det har det löst sig snabbt.

Eurobet hade tydligen en del smärre problem när man bytte till Ongame från Party, bland annat med lösenord, men också det verkar ha löst sig relativt smidigt.

Som de flesta vadslagningssajter har Betsson ett ganska begränsat utbud av insättnings- och uttagsmöjligheter, men man har i alla fall Neteller, vilket inte Eurobet verkar ha. hos Hollywood poker framgår det inte riktigt vilka möjligheter som finns, men eftersom det är en ren pokersajt antar vi att de är tämligen omfattande.

Totalt: 17

Tidigare sajter

Fotnot: Betsson har i dagarna (30/1) gjort en nylansering med ny sajt, ny logga samt uppiffad pokerklient. Recensionen bygger på den "gamla" varianten av klienten. Värt att notera är dock att Betsson numera har en sign up-bonus (50% upp till 100 dollar, finns också som reload just nu) samt att man infört ett system med "player points" som bland annat kan användas till cash-back och vip-turneringar.

Aftonbladet.se/Poker

ARTIKELN HANDLAR OM