Gamesgrid

Småtting med potential

1 av 2
Jo, det är sant…
SPORTBLADET

Nätpokervärlden vimlar av stora elefanter. Men för varje Partypoker, Prima och Pokerstars går det också betydligt mindre sajter som i många fall skulle förtjäna en större publik.

Gamesgrid lanserades som fristående pokersajt i april förra året, efter att länge funnits som backgammonsajt.

Trots bra och innovativ mjukvara, stor spelvariation och schyssta bonusar har det dock aldrig riktigt tagit sig för sajten.

Mjukvara

Gamesgrid både känns och ser annorlunda ut än de flesta andra klienter. Det mest anslående är väl att borden är runda (och roterbara) och har knappar och reglage till höger, istället för de normala ovala borden med knapparna under. Funkar bra tycker vi när man vant sig.

Lobbyn har en stor nackdel i och med att man inte har flopprocenten. Å andra sidan är det inte så fruktansvärt många bord i gång att det egentligen spelar någon roll. Dessutom är det krångligt att ta hem handhistorierna – som dessutom inte funkar i pokertracker. Det här är två typiska detaljer som håller avancerade spelare borta från sajten - på gott och ont.

På minussidan är att klienten saknar ganska många finesser som man kanske vant sig vid från andra sajter.

På plussidan hittar vi att klienten är nedladdningsbar för mac och är en riktig höjdare att spela på jämfört med de javaversioner som macanvändarna normalt får dras med.

Dessutom finns det ingen övre gräns på hur många bord man kan spela – förutom den egna förmågan och antalet aktiva bord på sajten, vill säga?

Klienten är också tämligen stabil och buggfri.

Spel

Här finns det mesta, förutom mörkpoker. Standardspelen givetvis, men också razz, tripple draw och som enda (?) sajt i världen Kansas City lowball.

Den stora höjdaren är dock dealers choice-borden. När du sitter på knappen kan du välja mellan Texas hold’em, Omaha hi/lo, seven stud, seven stud hi/lo och razz. Hur kul som helst. Enda nackdelen är att det kan ta lite tid när dealern sitter och funderar på vilket spel han/hon ska välja.

Jo, det finns en nackdel till: Det kan vara svårt att spela disciplinerat när man själv har valt spel. Man drar gärna en gata för länge?

Spelare

Klart bäst fart på amerikansk kvällstid. Ganska dött mellan varven. Det brukar dock alltid gå att hitta hold’em bord i no limit från 20 till 200 dollars inköp och ibland i 1-2 och 2-4 dollars fixed limit.

Många spelare på sajten jagar bonusar och spelet kan vara tämligen tillknäppt, framförallt i fixed limit. Något lösare i no limit.

Det brukar kunna vara ganska lätt att få i gång nya dealer’s choice-bord. Om man startar ett nytt bord brukar det inte ta alltför lång tid innan det ramlar in spelare som förmodligen sitter och spelar på andra sajter, men har klienten uppe i väntan på att det ska komma igång spel.

Turneringar

Borde kanske bara vara ett plus, med tanke på storleken på turneringarna och det ganska magra utbudet. Men vi slänger in ett extra eftersom sajten faktisk har WSOP -sateliter (inte huvudturneringen) för så långa inköp som 40 dollar. Dessutom kör man turneringar i både dealer’s choice och andra udda varianter.

Man har också en del turneringar med garanterade prissummor som nästan alltid hamnar på plus för spelarna.

Bonusar

En sign up-bonus på 200% upp till 400 dollar. Tidigare hade man så mycket som 1000% upp till 5000% dollar vilket var nästan löjligt högt. En sån bränner man inte av i brådrasket, och speciellt inte på en liten sajt, där det tar ganska lång tid att klara även en normal bonus.

Man har också en bad beat-bonus på 3 000 dollar och en del andra mindre bonusar.

Övrigt

Raken på Gamesgrid ser ganska bra ut på papperet. Max tre dollar och lägre rake när det är färre spelare kring bordet.

Kundsupport har ett tämligen gediget rykte från åren med backgammon i högsätet, och vi har inte hört eller sett något som ändrar på det. Dock bara epostservice och ganska långsam sådan.

Det finns ett frequent player point-system där poängen kan användas till främst turneringar.

Ganska snävt utbud av in- och utagsmöjligheter. Ingen utbetalning till visakort, eller banköverföringar. Har man inte någon webplånbok är det check som gäller. Utbetalningarna brukar dock gå ganska fort.

Total: 17

Tidigare sajter

Aftonbladet.se/Poker