”Jag har inte ens tänkt tanken på en förlust”

Ken Lennaárd segersäker inför mästarmötet

1 av 2 | Foto: LARS ROSENGREN
Joe Hachem.
SPORTBLADET

Sveriges största pokertrut.

Mot världens bästa pokerspelare.

På fredag blir det verklighet i Monte Carlo; Ken Lennaárd mot Joe Hachem.

– Jag har upprikigt sagt inte ens tänkt tanken att jag skulle kunna förlora, säger Ken.

Sportbladets pokerkrönikör Ken Lennaárd har tidigare besegrat både Chris Moneymaker, världsmästare i poker 2003, och Greg Raymer, världsmästare 2004 i heads-up.

När han utmanade fjolårets mästare Joe Hachem var denne till en början tveksam, men ganska snart kom man överens om formerna.

Båda lägger 10 000 dollar i potten, och vinnaren får skänka förlorarens pengar till välgörande ändamål.

– Jag kommer att skänka pengarna till Barncancerfonden, och det gör mig bara dubbelt så fokuserad, säger Ken.

– Verkligen kul att det blir av och jag ser fram mot att få möta Ken. Jag har haft nöjet att träffa honom, det är en trevlig kille. Jag tycker dock att han ser mer ut som en filmstjärna än en pokerspelare, men å andra sidan vet jag att Ken har vunnit mot Moneymaker och Raymer, så jag kommer verkligen att göra allt för att vinna mot honom, säger Hachem.

Vill vinna VM själv

Om Ken skulle vinna matchen tänker han dra sig tillbaka med tre skalper och inte fortsätta att utmana bakåt i världsmästarledet.

– I tennis och golf kan man vinna en grand slam. Att slå de tre senaste årens världsmästare är så nära man kan komma det i poker. Om jag vinner tre av tre har jag bevisat att jag är en av världens bästa heads-up-spelare. Då kommer jag istället att fokusera på att själv vinna VM.

Självförtroende

Om du förlorar då?

– Då får jag väl gråta en skvätt. Men jag har inte ens tänkt tanken att jag ska förlora.

Ken har också taktiken klar inför mötet.

– Jag vet att Joe har sett bandet från mitt möte med Greg Raymer och specialstuderat mig. Då gjorde jag en massa fejktells – nu kommer jag att göra tvärtom för att försöka få honom ur balans.

Hur är han som spelare?

– mycket bra givetvis. Aggressiv i grunden, men bra på att växla tempo.

Utmanarmatchen spelas som bakgrund till den stora European Poker Tour-finalen i Monte  Carlo den här veckan. Avslutningen på den andra säsongen av EPT.

– Det kommer att bli tidernas största tävling i Europa. Det snackas om tio miljoner kronor i förstapris, säger Ken som givetvis ser sig själv som en av favoriterna i tävlingen.

– Jag har ju inte lyckats direkt bra tidigare i EPT så jag är ruggigt revanschsugen.

Kens mästartrippel

Patrik Johansson