Bodog

Bonusar som aldrig tar slut

1 av 2
Borden.
SPORTBLADET

Bodog är en vadslagningssajt som funnits på nätet ända sedan 1995. 2004 startade man ett fristående pokerrum som snabbt nådde en rätt stor publik och idag är ett av de 10-15 största.

Bodog rankas som en av de absolut största aktörerna i spelvärlden även om dess största marknad är USA. Man är dessutom en av de första spelbolagen att hitta marknader utanför spelsektorn och har bland annat startat ett eget skivbolag.

Mjukvara

Bodog lanserade en sprillans ny klient så sent som i januari. Lätt futuristisk och egentligen inte lik någon annan.

Man har till och med tagit det dramatiska steget att helt plocka plocka bort ”borden” – för uppriktigt sagt, vad gör de egentligen för nytta på internet?

Känns lite skumt till en början, men man vänjer sig snart.

Spelet flyter snabbt och mjukvaran verkade tämligen buggfri under den tid vi testade den. Det finns en liten statistikruta vid borden som uppdateras löpande och man kan följa sitt eget spel.

En något udda detalj är att man kan se sina kort även efter man har lagt sig. Tämligen meningslöst i och för sig.

Lobby har all information utom händer per timme. Den är lättnavigerad och har ett kösystem som verkar fungera okej. Det finns också ett quickseat-system för den som inte är så nogräknad var han/hon sitter.

Det går bara att spela tre bord åt gången, och då får man ett i fullformat och två som miniview. De små borden är rätt svårspelade, men det går ganska lätt att växla villket bord man vill ha stort. Uppriktigt sagt har vi dock svårt att se någon som helst fördel med ett sånt system (även om det ser ganska coolt ut) utan föredrar ”lösa” bord som man kan placera var man vill.

Handhistorierna är inte kompatibla med Pokertracker.

Spel

Standardspelen plus stötpoker (five card stud). Ganska ödsligt förutom på hold’em-borden dock. Bodog är inte direkt något himmelrike för high-rollers, limitiarna går från 0.05-0.10 till 10-20 dollar i no limit och 0.05-0.10 till 30-60 i fixed limit.

Den överlägset största trafiken är också på de lägre nivåerna, företrädesvis i no limit. Gott om short handed-bord.

Spelare

Det finns flera sajter som är större, men få med lika löst spel. Okej, det är inte Pacific-klass, men inte långt i från. Anledningen är givetvis att en stor del av trafiken kommer från vadslagningssajten.

Mest amerikaner på sajten, men den är så pass stor att det brukar gå att hitta bra bord större delen av dygnet. Som sagt så är det mest trafik på lägre nivåer, men en diciplinerad low-limit spelare kan säkert göra sig en hacka här.

Turneringar

Gott om turneringar framförallt med låga inköp. Det går att kvala in till WSOP får så lite som en dollar. Normalt också WPT-sateliter, även om inga rullar just nu.

Varje vecka har man också en garanaterad 100 000-dollars turnering – givetvis med tillhörande sateliter.

Sammantaget en ganska bra turneringssajt, även om man saknar det där lilla extra.

Bonusar

Sign up-bonusen är visserligen bara 10%, men den är utan max. Men det är inte det bästa med Bodogs bonusar - man får 10% utan maxtak varje gång man sätter in pengar. Pengarna är spelbara direkt, men däremot måste man spela ett visst antal ”poäng” innan man kan lösa ut dom. Det är dock tämligen givmilda villkor även på den punkten.

Med ett sånt här system är det givetvis upplagt för bonus-missbruk, villket tydligen också har varit ganska vanligt. Bodog brukar dock vara ganska snabba på att slå ner på sånt, men också vänliga nog att varna innan man tar till mer handfasta åtgärder.

Övrigt

Raken hos Bodog är ungefär standard med fem procent upp till max tre dollar, med vissa variationer beroende på antal spelare.

Bodogs kundservice har mycket gott rykte och är snabb, kunnig och tillgänglig även via telefon dygnet runt.

Man har ett poängsystem där man får 50 poäng bara man öppnar ett konto. Poäng delas sedan ut både beroende på satsade pengar och spelad tid. Just nu kan de bara användas till inköp i turneringar.

Bodog har gott om insättningsmöjligheter, men inte lika många uttagsalternativ. Till exempel varken baköverföringar eller insättning på kreditkort. Å andra sidan rankas man som en av de absolut snabbaste sajterna när det gäller att sätta in pengar hos Neteller.

Totalt 21

Tidigare sajter