Sportingbet

Boss-klient med för- och nackdelar

1 av 2
Bordet.
SPORTBLADET

Med Svenska spels lansering i en nära, men ändå obestämbar, framtid kan det vara intressant att testa en sajt med samma klient från Boss som svenska spel bestämt sig för att använda.

De flesta Boss-sajterna är tyvärr stängda för svenskar, men speljätten Sportingbet som nyligen lanserat i Sverige, är öppen.

Sportingbet, med säte i London, rankades förra året som den viktigaste aktören i världen vad gäller spel. Inom nätpoker är man mest känd för att man i fjol köpte Paradise poker för 300 miljoner dollar.

Mjukvara

Det finns onekligen både för- och nackdelar med Boss pokerklient i Sportingbets version. Lobbyn är kanske det bästa. Lättnavigerad, full information, snabbt uppdaterad – precis som man vill att en pokerlobby ska vara.

Borden har knivskarp grafik och okej spelkänsla. Lite små knappar, kanske. Speciellt tabbarna i topp där man kan växla mellan fem olika bord och lobbyn.

Det finns två stora nackdelar som sänker betyget. Dels att mjukvaran känns tung och segladdad. Det tar lång tid att logga in, och lång tid att få upp bord.

Det andra är att det inte går att skriva noter på sina motspelare.

Sedan finns det är par mindre småmissar också; ingen fyrfärgskortlek, besvärligt med autopostning av mörkarna och andra detaljer. Dessutom fungerar inte handhistorierna med pokertracker (vilket inte nödvändigtvis är pokerklientens fel).

Det förekommer rapporter på diverse forum om buggar och krascher, men under en relativt kort testperiod har vi inte råkat ut för några själva – möjligtvis en viss laggighet vid vissa tillfällen.

Spel

Standardspelen förutom seven stud hi/lo. Istället mörkpoker.

Oväntat bra drag under fixed limit-tabben till skillnad mot många andra sajter i dessa dagar då no limit ofta är allenarådande. Mycket shorthanded-bord (fem platser), och stark koncentration på lägre nivåer.

Limitar från 0.25-0.50 till 100-200 (fixed limit) och 0.05-0.10 till 10-20 (no limit). Det finns spel i flera olika valutor, och de här nivåerna gäller dollar.

Spelare

Ganska ovanlig klientel. Mest europeer, men inte den gamla vanliga Storbritannien/Skandinavien-kombon, utan väldigt många spelare från övriga Europa kryddat med enstaka amerikaner. Rätt gott om spelare på europeisk kvällstid och sällan svårt att hitta bord.

Mycket löst spel, mer åt det passiva än aggressiva hållet. Mer fiskdamm är storhavsfiske om man säger så.

Turneringar

Hyggligt med variation i inköp och ett par freerolls per dag (200 dollar) samt turneringar dygnet runt. Mycket bra fart under sit n´go-tabben.

Den senaste tiden är de enda sateliter som rullat till Skotska mästerskapen – men på sajten flaggar man för sateliter till WPT-finalen i Las Vegas i april. Något om WSOP har vi inte sett, men det kan väl inte vara så illa att man INTE kommer att ha sådana?

Bonusar

Ingen sign up-bonus nu, även om verkar ha haft det tidigare vid olika tillfällen. Det enda vi kan hitta i bonusväg är en torsdagsbonus på fem procent som man väl kanske inte springer benen av sig för. Bonusen gäller inte för professionella spelare – hur man nu kan kolla det?

Övrigt

Standardrake på fem procent upp till tre dollar.

Det finns en skandinavisk kundservice (epost och telefon) tillgänglig åtta timmar om dygnet och engelsspråkig 24 timmar. Vi har inte haft någon större erfarenhet av den, men inte heller hört speciellt många hårda ord. Förhoppningsvis har man tagit intryck av nyinköpta dotterbolaget Paradise poker som alltid haft en utmärkt kundservice.

Inte samma urval av insättnings- och uttagsmöjligheter som de stora pokersajterna, men helt okej. Det framgår inte riktigt på sajten om man har full utbetalning till visakort.

Vårt första uttagsförsök till Neteller har när detta skrivs tickat i cirka 17 timmar. Definitivt ingen guldstjärna, men heller inte underbetyg – än?

Totalt: 16

Tidigare sajter