Svenska spel

Rake och rykte ska få fart på statliga pokern

1 av 2
Lobbyn.
SPORTBLADET

På torsdag är det premiär för Svenska spels pokersajt.

Sportbladet har testspelat och satt betyg den nya klienten

Mjukvara

I stor sett samma klient från Boss som exempelvis Sportingbet använder, med dess för- och nackdelar. Bra grafik och spelkänsla vid borden, men tämligen segladdad. Mycket bra lobby. Alla menyer är på svenska och man spelar för svenska kronor. Det går att spela fem bord åt gången.

Den stora skillnaden jämfört med andra sajter är vid registrering och inloggning där man kan ställa in parametrar för hur mycket man får förlora och hur lång tid man kan spela. Inställningarna kan ändras nedåt med omedelbar verkan, men vill man höja nivåerna tar det ett par dagar innan det ändras.

Spel

Texas hold’em, Omaha (i både hi och hi/lo-varianterna) samt mörkpoker. Den betaversion vi testade hade också en flik (men inga bord) för stötpoker. Lägg till ytterligare ett plus om/när det dyker upp.

Nivåerna går från 0,50–1 kronor till 500–1 000.

Spelare

Det enda vi vet med säkerhet vet är att Ken Lennaárd kommer att spela på sajten – och det är en svår jäkel att tas med?Men en kvalificerad gissning är att Svenska Spel kommer att få bra fart på sin sajt och att många som spelar där kommer att ha tämligen rudimentära pokerkunskaper.

Sajten kommer endast att vara öppen för spelare som är skrivna i Sverige.

Turneringar

Inga freerolls och inga satelliter till evenemang. Nåja, Svenska Spel lovar i alla fall ”massor” med turneringar så vi får nöja oss med det tills vidare.

Bonusar

Nej.

Övrigt

En rake (avgift per pott) på 2,5 procent upp till max 20 kronor låter ju väldigt, väldigt bra.

Svenska Spel har bestämt att man kommer att stänga sajten mellan klockan tre och sju under natten vilket känns lite märkligt. Kundservice kommer vara öppet samma tider som sajten, förhoppningsvis med pokerkunnig personal vilket inte alltid är fallet när spelsajter startar poker.

Dåligt med insättnings- och uttagsalternativ. Det har förmodligen med säkerhetstänkande att göra, men vi skulle givetvis också se att man hade möjlighet att använda nätpokerspelarnas bästa vän, Neteller.

Svenska Spels bästa sida (förutom raken?) är nog annars Svenska Spel. Ett grundmurat rykte som få andra pokersajter kan konkurrera med.

Totalt 15

Tidigare sajter

Patrik Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM