”Kan man bli något annat än torsk?”

Foto: AP
SPORTBLADET

Pokerns genomslagskraft har varit enorm de senaste åren. Fler och fler har blivit bitna av 2000-talets stora spelfluga och nu startar till och med Svenska Spel en pokersajt.

Många ville tycka till om poker på Eftersnack och om det missbruk kortspelet kan medföra.

Först följer ett axplock av de inlägg som kom in på Eftersnack under kvällen och som inte var helt positiva till pokerboomen:

”För att någon ska bli rik på poker måste flera förlora, såvida inte staten skjuter till pengar. Pokerspel är alltså ett spel för få vinnare och många förlorare. Vinnarna finns bara för att så många dåliga spelare är med och betalar. Kan man inte spela med låtsaspengar i stället?”, skriver Loser.

” Visst får man välja själv. Men när hela missbruket går ut på att "svika" sig själv så är nätpokern det perfekta stället. Ensam, deskruktiv och stressad framför datorn. Kan man bli något annat än torsk?”, frågar Poohl, som beskriver sig själv som patologisk spelmissbrukare.

Dubbelmoral av staten

Ett par läsare ville också diskutera Svenska Spel och om det är fråga om dubbelmoral nu när staten startar pokersajt.

Vicke Skott skriver: ”Spelar inte folk poker så spelar dom något annat. Men visst blir folk beroende. Staten står för etiken och moralen och startar en egen pokersajt på Svenska Spel” medan Lao Kurt skriver: ”Igen ett praktexempel på svensk dubbelmoral. Bara staten tjänar på det ska det tillåtas. Ger en million till behandling för spelberoende man tjänar ju alla fall ett finfint netto. Sverige är det bästa land men inte för alla”?

”Jag lever på poker”

Många var självklart även positiva till poker. Och skalan mellan spelarna var stor. Det fanns storfräsare - så här skriver Mr. Sonert: ”Jag lever på poker, medan andra jobbar på lager m.m. Soft liv, dra upp laptopen och dra in några 100 tusen när man känner för det”.

Andra spelar mer för nöjes skull: ” Hej! Jag har spelat poker sen jag var i 5-årsåldern och närmar mig nu de 40. Jag spelar ALDRIG om pengar utan ser poker som vilket sällskapsspel som helst. Tänk om man betalade "riktiga" pengar i Monopoly också?”, skriver Janica.

Jim Jaber